Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Camiku scurt si la obiect

Poetul Mihai Curtean a adunat joi seara în subsolul Librăriei Humanitas o mână de amici şi cunoscători ai poeziilor sale. I-a avut alături pentru lansarea celui de-al treila volum al său, intitulat „Camiku”. O selecţie de poezii, poeme de dragoste, scrise în urmă cu câţiva ani. Dintre toate cele trei volume publicate până acum de tânărul poet sibian, „Camiku” este cel mai sincer cu cititorul. Pentru că aici Curtean nu debutzează, mai vrea nici să impresioneze, nu ţine să iasă în faţă, scrie pur şi simplu pentru că aşa simte. „Mihai Curtean nu mai are nimic de demonstrat. Îşi permite să fie el însuşi, să se joace”, l-a caracterizat criticul Andrei Terian. Pentru cine e interesat, „Camiku” se găseşte la Librăria Humanitas de pe Bulevardul Bălcescu, unde se distribuie. În încheiere ar mai fi doar atât de spus: „Camiku este una dintre cele mai bune cărţi pe care le-am citit în ultima vreme”. Citatul îi aparţine lui Alexandru Cistelecan, poate cel mai mare critic de poezie din România. Dacă aşa e, vă puteţi convinge singuri.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

bibliofil

Acum 13 ani

MIhai Curtean si "o mana de amici". Scurt ca scurt, dar "la obiect"? Obiectul era poezia, despre care concret nu se spune nimic. Este citat Andrei Terian, este citat Al. Cistelecan ("poate cel mai mare critic de poezie din Romania" - ha,ha,ha!) care ar fi spus ca volumul lui MC "este una una dintre cele mai bune cărti pe care le-am citit în ultima vreme". Carti de poezie, probabil. Chiar atat de incontrolabil sa fie "cel mai mare critic de poezie"? E pacat ca de la o lansare unde a prezentat Terian, autorul notei informative a retinut cat a retinut din ce a spus acesta. De ce nu a citat macar cateva versuri sa inteleaga cititorul ca a fost vorba despre poezie. Dan Onescu trebuie sa stie ca despre poezie, chiar si numai despre o lansare de carte, se scrie altfel. In cadru mai apare o doamna, este doar pentru decor? Din cat am aflat, avorbit si dumneaei, pe placul autorului. Nu fac nicio apreciere asupra poeziei lui Curtean, insa nota pulicata este, cu parere de rau, o compozitie scolareasca, rau scrisa, deci inutila.
Raspunde

Profesor

Acum 13 ani

Da buey bibliofile, este vorba de o mana de amici, mai precis mana dreapta. Cu o nonsalanta demna de o cauza mai buna, cu acea mana au trantit o laba trista si apoi au plecat cu curca la fotograf sa imortalizeze evenimentul.
Raspunde

vreau si eu

Acum 13 ani

am o intrebare, camiku asta este un volum mai gros , adica pot sa sleiesc un tzantzar de perete ca acum vine vara si n-am cu ce sa le dau la cap. multumesc anticipat.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus