Nu prea mai are mari secrete după ce a ieşit în faţă cu rolul lui Mefisto din “Faustul” lui Silviu Purcărete. Rolul acela a transformat-o dintr-o actriţă a unui teatru de provincie într-o cunoscută actriţă la nivel naţional. S-au scris cearşafuri întregi despre ea şi a dat sute de interviuri. A luat premii peste premii la noi şi în străinătate, ba chiar a primit şi apartament de la primărie. O ştiţi cu toţii, e Ofelia… Ce nu ştiţi este că-i place să meargă la iarbă verde la Curmătură, că nu este deloc supărată că nu a primit premiul UNITER pentru “cea mai bună actriţă într-un rol principal” şi că, din când în când, mai crede şi în extratereştrii. O ştiţi, e Ofelia…
UNITER mai auster
Reporter: Eşti supărată că ai ratat premiul UNITER la Gala de luni?
Ofelia Popii: Eu nu consider că am “ratat” ceva neluând premiul. Desigur, ar fi fost o bună reclamă pentru spectacol, poate oamenii ar fi fost puţin mai tentaţi să vină să îl vadă, pentru că este realmente un spectacol foarte reuşit şi mi-aş dori să vină cât mai mulţi spectatori! Este extraordinar să fii considerată, de juriul format din oameni de teatru, printre primele trei actriţe din ţară, aşa că nu am decât motive de bucurie! Mai ales stând alături de doua foarte mari actriţe ale teatrului românesc.
Rep.: Ai fost la Bucureşti, la Gală?
O. P.: Da, am fost.
Rep.: Cum ţi s-a părut evenimentul în sine?
O. P.: Nu ştiu ce aş putea comenta. Mi s-a părut mai auster, mai puţin sclipitor, poate, decât în alţi ani... chiar nu ştiu ce să spun.
Rep.: Cât de important mai este pentru un actor al teatrului din Sibiu premiul UNITER? Nu vreau să-i deconsider valoarea, mai ales că nu mă pot pune în situaţia ta, a voastră, dar de afara se vede că nu mai are strălucirea de altă dată, de acum câţiva ani spre exemplu.
O. P.: Mie îmi plac evenimentele mai simple şi mai sincere, în general. În cazul de faţă, este vorba de o întâlnire cu oameni de teatru importanţi, deci, teoretic măcar, nu ar avea de ce să nu fie un eveniment important, indiferent dacă e realizat cu fast sau nu. Dacă ar fi după mine, aş pune un soi de cenzură asupra comentariilor răutacioase, pentru că nu îmi place să cunosc astfel mari artişti.
Rep.: Domnul Chiriac de fiecare dată ţine să menţioneze valorile teatrului sibian, care are “mai multe spectacole şi turnee în străinătate decât toate teatrele din Bucureşti”. Tu cum vezi chestia asta?
O. P.: Pe mine nu mă interesează aspectul de rivalitate pe care îl subliniezi tu. Până la urmă este vorba de teatrul românesc, pe care noi îl ducem cu mândrie în afara ţării, pentru că este de calitate. Dar dacă nu ar fi atât de bun manager domnul Chiriac, am rămâne cu spectacolele aici şi ar fi păcat să nu se vorbească şi alfel decât sub aspect negativ despre români, în străinătate.
Să dea Dumnezeu!
Rep.: Ai fost tentată vreodată să părăseşti teatrul din Sibiu pentru altele din ţară?
O. P.: Nu, deocamdată nu! Mă reprezintă foarte bine ce se întamplă aici. Să dea Dumnezeu ca lucrurile să meargă ca până acum!
Rep.: Când te măriţi? Poţi să o iei ca pe o glumă întrebarea asta, dar totuşi eşti o persoană cunoscută în Sibiu şi lumea te vede des în oraş, la braţ...
O. P.: Nu ştiu. N-avem planuri concrete.
Rep.: Am citit undeva despre tine că în timpul liber îţi place să mergi la iarbă verde. Unde mergi de obicei, ce locuri de prin judeţ îţi plac?
O. P.: De obicei merg la Curmătură, la Păltiniş, în Cisnădioara, dar ţi spre Ocna Sibiului sau mai încolo spre Mediaş. Sincer, peste tot este foarte frumos, mai ales printre satele săseşti.
Rep.: Care e cea mai mare bucurie pe care ţi-a adus-o teatrul?
O. P.: Relatia mea cu teatrul este pasională, aş putea spune. Deci am trăiri intense, de fiecare dată când lucrez. Întâlnirile cu oameni deosebiţi, cu personajele, descoperirile despre viaţă, totul este o mare bucurie pentru mine.
Câteodată există şi extratereştri
Rep.: Dar cea mai mare supărare pe care ţi-a adus-o teatrul?
O. P.: Supărările sunt mari atunci când nu pot lucra. Nu vreau să dau amănunte, dar cea mai mare supărare a mea a fost în timpul lucrului la un spectacol, când regizorul nu a vrut să mă lase să lucrez, să încerc, să mă exprim. M-am simţit ciuntită.
Rep.: Care e ultimul film pe care l-ai văzut şi ultima carte pe care ai citit-o?
O. P.: Filmul lui Fassbinder “Berlin Alexanderplatz” şi cartea “Calea samuraiului astăzi”, de Yukio Mishima.
Rep.: Crezi în extratereştri?
O. P.: Nu ştiu. Uneori da.
Se mai întâmplă şi accidente
Joia trecută Ofelia a suferit un mic accident în timpul repetiţiilor. Nu a fost nimic grav dar pentru a se asigura că este totul în regulă a trebuit să facă o vizită la doctor. Iar doctorul i-a interzis să revină pe scenă câteva zile până nu se recuperează. Aşa că Teatrul Naţional “Radu Stanca” fost nevoit să anuleze două spectacole joi şi duminică seară: “Cerere în căsătorie” în regia lui Robert Raponja şi “Lulu” în regia lui Silviu Purcărete. În locul lor au fost programate spectacolele “Ostatic la mătuşica”, în regia lui regia Michael Devine, şi “Vulpoiul”, în regia lui Florin Zamfirescu. “Nu vreau să comentez accidentul pentru că este neinteresant. Nouă ni se întâmplă mereu chestii de-astea, deci nu a fost nimic deosebit”, a declarat Ofelia Popii.
CV de actriţă
Ofelia Popii este născută în Drobeta Turnu Severin şi a crescut la Arad. În 1995 a absolvit Liceul Teoretic “Moise Nicoară” tot din Arad, iar în 2001 Facultatea de Teatru a Universitătii ”Babeş - Bolyai” din Cluj-Napoca, Secţia Actorie. Între 2004 şi 2005 a fost profesor suplinitor la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Sibiu, după care a devenit preparator la Catedra de Artă Teatrală din cadrul Facultăţii de Litere şi Arte a ULBS. Cel mai important rol al carierei este Mefisto din “Faust” în regia lui Silviu Purcărete, rol pentru care a şi primit premiul UNITER pentru “cea mai bună actriţă într-un rol principal” şi premiul Herald Angel Award în cadrul Festivalului de la Edinburgh.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Ocna Sibiului , Artă Teatrală , Liceul Teoretic , Radu Stanca , Teatrul Naţional , Ofelia Popii , Silviu Purcărete , Onisifor Ghibu , Robert Raponja , Drobeta Turnu Severin , Florin Zamfirescu , Michael Devine , Domnul Chiriac , Secţia Actorie , Herald Angel Award , Moise Nicoară , Berlin Alexanderplatz , Yukio Mishima
Vizualizari: 455
Ultimele comentarii
Acum 3 ore
Adina
Acum 3 ore
Trancau
Acum 4 ore
Adi
Acum 4 ore
Chiorul
Acum 4 ore
Barosanu