Vineri,
02.12.2022
Partial Noros
Acum
3°C

32 de sibieni sunt urmariti penal pentru piraterie pe internet

32 de persoane sunt urmărite penal pentru săvârşirea infracţiunii de punere la dispoziţia publicului prin intermediul Internet-ului de opere, fără acordul titularilor de drepturi, se arată într-un comunicat al IPJ Sibiu.

În cursul trimestrului I 2010, lucrătorii Serviciului de Investigare a Fraudelor Sibiu, împreună cu inspectori antipiraterie din cadrul Asociaţiei Industriei Muzicale din România, au procedat la efectuarea de verificări pentru identificarea persoanelor ce share-uiesc (pun la dispoziţia celorlalţi utilizatori de Internet) opere purtatoare de drepturi de autor şi conexe (filme, muzica, software) prin intermediul programelor de file-sharing (DC++, torrent).

În temeiul autorizaţiilor de percheziţie domiciliară emise de către Tribunalul Sibiu – Secţia Penală, lucrătorii Serviciului de Investigare a Fraudelor au procedat la efectuarea de percheziţii domiciliare la locuinţele învinuiţilor, fiind ridicate un număr de 32 de sisteme informatice (calculatoare) folosite la săvârşirea infracţiunilor. În urma efectuării percheziţiilor în sistem informatic, a calculatoarelor ridicate de la persoanele cercetate, s-a constatat că pe acestea erau reproduse fără drept opere purtătoare de drepturi de autor (filme, muzică, software), fapt pentru care cercetările au fost extinse faţă de persoanele în cauză şi pentru săvârşirea infracţiunilor de reproducere fără drept de opere şi programe pentru calculator.

Dosarele penale au fost înaintate spre competentă soluţionare Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, cu propunere de trimitere în judecată a celor 32 de învinuiţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere la dispoziţia publicului prin intermediul Internet-ului de opere, fără acordul titularilor de drepturi, de reproducere fără drept de opere şi programe pentru calculator.

Conform prevederilor legale, infracţiunile de punere la dispoziţia publicului de opere fără drept prin intermediul Internet-ului şi de reproducere neautorizată de sisteme de calcul de programe pentru calculator se pedepsesc cu închisoare de la 1 la 4 ani sau amendă, iar reproducerea fără drept de opere se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 2 ani sau amendă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

porshe killer

Acum 12 ani

se cauta cu google peerblock, se instaleaza si astfel se da la cioc bagatorilor de seama. nu functioneaza daca se pune la sharing manele!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus