Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Din inima, doresc PARTIDULUI...

... să treacă de etapa ”ziariștii sunt de vină”. Să nu își mai obosească angajații birourilor parlamentare, trecuți pe statele de plată ale forului legislativ al țării, în emiterea unor comunicate de presă în care jurnaliștii sunt cei înfierați – da, este vorba și de comunicatul aruncat întregii mass-media sibiene și degrabă împlântat acum două zile în paginile de mare tiraj ale oficiosului puterii. Acel comunicat în care eram acuzați de dezinformare, de jocuri de interese ale oricui altcuiva decât ale publicului. Mă rog, dacă doriți să revedeți puteți citi comunicatul aici.


Nu e cazul să revin asupra a ceea ce colegul meu, Alin, a scris și spus de zeci de ori – întotdeauna echipa care scrie la acest ”insignifiant” ziar a fost în opoziție, chiar și când firma sub care scoteam un ziar aparținea lui Horațiu Cercel, candidatul PARTIDULUI la Senat. Probabil ”opoziția” noastră ne-a dus la plecarea de la acel Sibiu Standard. Niciodată n-am ”ținut” cu cei de la putere – ne-au ținut la ușa conferințelor de presă pesediștii, ne-au înjurat de mamă liberalii, a venit vremea democrat-liberalilor. Să le fie de bine, dacă și ei atâta pricep.


Doar că, metodele PARTIDULUI sunt mult mai dure. De la telefoane amenințătoare la bruma de parteneri contractuali în astfel de vremuri de criză, la ordine lătrate pe linie politică, la comunicate redate ad-literam în ziarul de mare tiraj al județului. Și altele, din păcate.
Din inimă le doresc să își revină. Să își vadă de menirea lor de oameni politici. Care o fi aia, habar nu mai am, căci numai sprijin politic pentru Sibiu nu am văzut. Chior de ban nu a venit pentru reabilitarea termică din orașele Sibiului, abia niște leuți amărâți au fost redirecționați către bugetul județului, ca să nu mai vorbim de imensul succes al liderilor locali în promovarea sibienilor pe funcții executive de mare răspundere din Guvern. Un ministru, al Culturii, urma să aibă Sibiul. Evident, organizația locală nu i-a oferit sprijinul. Cât privește povestea cu actualul prefect Constantin Trihenea viitor secretar de stat în Ministerul Economiei... să trăim cu speranțe.


Eu scriu. Ce văd, ce pricep, ce sper, ce îmi doresc și, din păcate, mai mult ce nu îmi doresc: despre licitații trucate (sărut-mâinile, coana Capitala gazului românesc), despre cadouri făcute celor care au sprijinit partidul la mai toate alegerile (cu stimă, domnule Carabulea), despre promovarea non-valorilor în fruntea sistemului funcționăresc (și aici nu am cum să salut atâta lume). Evident, există o mare posibilitate ca, uneori, să exagerez – nu din rea-voință, dar la atâtea lături pe care trebuie să le dau la o parte zilnic, la atâta mizerie și meschinărie, defulez prea brutal câteodată.
Și nu scriu cu scopul de a enerva PARTIDUL sau pentru a-mi auzi înjurături, fie direct, fie transmise din vârful buzelor de ”cunoștințe comune”. Scriu pentru că asta văd, pricep și simt. Iar deasupra modului în care se mișcă acum țara asta, nu există decât un singur grup, oficial - PARTIDUL. Că doar nu vor fi vinovați pesediștii și peneliștii.


Din inimă-ți doresc, PARTIDULE, revino-ți. Ia-ți membrii opăriți de atâta vremelnică putere și pune-i să mai și muncească. Ar fi timpul.

PS: Cât privește comunicatul amintit cu a lui ”remarcă” referitoare la marele avans luat de lucrările la centura ocolitoare a Sibiului de la venirea la putere a PARTIDULUI... domnilor din fruntea PARTIDULUI, să ne amintim sub al cui ministeriat s-a dus naibii contractul cu Todini? Să ne amintim sub privirile cărui prefect se îngrămădeau problemele până au pleznit pe la toate încheieturile și când a fost lansată ideea scurtării centurii de la 23 la puțin peste 20 de km, fără să mai ocolească, astfel și Cristianul? Să mai spun că termenul de finalizare al lucrărilor era octombrie 2006, adică sub mandatul PARTIDULUI? Să mai întreb la cei implicați efectiv în acest proiect care au fost ”politicienii” care s-au obosit să dea măcar un telefon pentru a se interesa de mersul real al lucrurilor?
Cu regret pentru PARTID – avântul lucrărilor nu i se datorează și nu cred că au un real folos vizitele lunare cu toată presa pe urme (în afară de jocul de imagine în favoarea PARTIDULUI). ”Avântul considerabil al lucrărilor” este dat de faptul că la finalul acestui an, 2010, finanțarea asigurată prin ISPA - program prin care vin și 75% din banii pentru centura Sibiului - își încheie existența pe tărâm miioritic. Iar de nu e gata centura pentru care au venit banii, România ar cam trebui să dea ceea ce a cheltuit deja înapoi. Uite, PARTIDULE, de aia au luat ”avânt considerabil” lucrările la centură.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

ghita de la portita

Acum 13 ani

in sfarsit,replica. jos dictatura, sus nebunii
Raspunde

Marian

Acum 13 ani

Traian rulzzz!
Raspunde

Cosmin

Acum 13 ani

bravo Traiane...asta nu e tara lor...chiar daca ei cred asta!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus