Duminică,
05.02.2023
Innorat
Acum
-6°C

Au venit din Craiova, Timisoara si din strainatate pentru a-l pomeni pe parintele Paraian

La Mănăstirea Brâncoveni de la Sâmbăta de Sus a fost pomenit luni, 2 mai, părintele arhimandrit Teofil Părăian, la şase luni de la trecerea la cele veşnice.

La slujba oficiată de Preasfinţitul Andrei Făgărăşanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, împreună cu Preasfinţitul Sofian Braşoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei şi Luxemburgului au participat peste 1.000 de credincioşi şi de fii duhovniceşti ai părintelui Teofil.

„Astăzi l-am pomenit pe cel care a fost duhovnicul acestei Sfinte Mănăstiri şi nu numai pentru credincioşii din Mitropolia Ardealului, ci şi pentru aceilalţi din alte zone ale ţării. L-am pomenit în mod deosebit la şase luni de la trecerea la cele veşnice. Şi Îl rugăm pe Tatăl cel Ceresc să-i aşeze sufletul în ceata drepţilor, iar trupul să se dea firii celei zidite de Dumnezeu”, a declarat pentru  Trinitas Tv preasfinţitul Părinte Andrei Făgărăşanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

„Când am venit la Mănăstire şi l-am întâlnit prima dată pe părintele Teofil mi-a spus că la noi vine cine vrea, rămâne cine poate. Părintele era un om care se încadra în rânduiala lui Dumnezeu, îi plăcea rugăciunea, îi plăceau sfintele slujbe, deoarece în cadrul lor el stătea cu adevărat de vorbă cu Dumnezeu. A fost un optimist, hotărât, răzbătător, aşa cum spunea dânsul şi un om care trăia într-o mare măsură bucuria credinţei”, a spus şi Preasfinţitul Părinte Sofian Braşoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Germaniei, Austriei şi Luxemburgului.

„Credincioşii au fost prezenţi în număr foarte mare şi noi îi cunoaştem pe cei care veneau la părintele Teofil când era în viaţă. La această slujbă de pomenire au venit credincioşi din Craiova, Timişoara, Alba-Iulia. Aşadar, au venit credincioşii care au ţinut legătura şi au fost aproape de părintele Teofil din toate zonele ţării. După săvârşirea Sfintei Liturghii s-a oficiat slujba Parastasului în Biserică, după care s-a mers şi la mormânt. Apoi a urmat o agapă în memoria părintelui la trapeza de la Academie şi în trapeza Mănăstirii”, a mai spus şi părintele Ilarion Urs, stareţul Mănăstirii Brâncoveni de la Sâmbăta de Sus.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

eu

Acum 12 ani

Baaaiii cultura! Manastirea BRANCOVEANU, nu BRANCOVENI!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus