Joi,
02.02.2023
Parțial Noros
Acum
3°C

Junii au dat lectii olandezilor si finlandezilor

Junii Sibiului a organizat un schimb de experienţă cu specialişti în domeniul coregrafiei tradiţionale din Olanda, Belgia, Finlanda, Germania şi Marea Britanie.

Grupul internaţional de 25 de dansatori s-a aflat la Sibiu, în perioada 2-8 mai 2010, pentru a participa la un seminar de dans tradiţional românesc. Seminarul, susţinut de Silvia Macrea, coregraf şi director al CJCPCT Cindrelul -Junii, a fost organizat pe două componente. 'Prima dintre ele a fost constituită de atelierul de dansuri, în cadrul cărora le-am predat şi am exersat alături de partenerii noştri dansuri tradiţionale specifice tuturor subregiunilor etnofoclorice din Sibiu. Componenta teoretică a fost însoţită de una practică, de observare in situ a cântecelor, dansurilor şi tradiţiilor româneşti. Au fost organizate vizite în sate sibiene  pentru a le da posibilitatea partenerilor noştri să cunoască bogăţia meşteşugurilor prin intermediul caselor ţărăneşti sau să vadă jocul tradiţional, aşa cum se juca duminica la horă. De asemenea, prin astfel de proiecte Centrul doreşte să contribuie la dezvoltarea turismului cultural în judeţul Sibiu', declară Silvia Macrea.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

michael

Acum 12 ani

" onaldezi " !? ce natie e asta ?!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus