Joi,
06.10.2022
Ploi Scurte
Acum
5°C

Nastere la 150 de kilograme. La Sibiu

O sibiancă de 38 de ani, cu o greutate de peste 150 de kg, a născut, vineri, prin cezariană, un copil prematur de 1,25 kg, operaţia fiind efectuată de o echipă formată din cinci medici, condusă de prof. univ. dr. Adrian Stretean, şeful Clinicii Obstetrică - Ginecologie din Sibiu, conform unui comunicat de presă remis de spitalul judeţean.
''Această intervenţie a fost necesară ca urmare a patologiei prezentate de gravidă: hipertensiune indusă de sarcină, formă severă, apărută pe fondul obezităţii morbide a pacientei şi care a necesitat efectuarea operaţiei cezariene la 32 de săptămâni'', a precizat, după operaţie, şeful Clinicii Obstetrică - Ginecologie Sibiu. Acesta susţine că mămica are o evoluţie postoperatorie bună, dar există totuşi riscul apariţiei ulterioare a unor complicaţii. Pacienta se află în permanenţă sub supraveghere medicală în cadrul Serviciul de Terapie Intensivă, scrie Rompres.
În cadrul Maternităţii Spitalului Judeţean s-au mai efectuat astfel de intervenţii la gravide cu obezitate, dar acest caz este unul deosebit, pacienta prezentând cel mai mare grad de obezitate, accentuat de raportul între înălţime şi greutate, fapt care a dus implicit la creşterea dificultăţii intervenţiei chirugicale.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus