Luni,
03.10.2022
Parțial Noros
Acum
11°C

Romania – Bavaria: discutii la nivel interguvernamental, programate la Sibiu

Comisia mixtă România – Bavaria, înființată între executivele celor două părți se va reuni în cadrul celei de-a șaptea sesiuni la Sibiu, a anunțat Maria Pârcălăbescu, secretar de stat pentru comerț în cadrul Ministerului Economiei. În urma unei întâlniri cu Katja Hessel, secretar de stat în Ministerul pentru Economie, Infrastructură, Transporturi şi Tehnologie al landului Bavaria, oficialul român a anunțat că mai bine de 20 de companii germane sunt interesate să investească în România, iar sesiunea programată la Sibiu în 1 și 2 iulie are drept scop facilitarea acestor investiții. ” În perspectiva intensificării relaţiilor economice bilaterale şi identificării de noi proiecte de cooperare între România şi Germania, a fost stabilit calendarul pentru etapa imediat următoare. Astfel, lucrările celei de a VII-a sesiuni a Comisiei mixte guvernamentale România – Bavaria se vor desfăşura la Sibiu, între 1-2 iulie 2010, şi lucrările celei de a VIII-a sesiuni a Consiliului de Cooperare Economică Româno-German sunt programate pentru trimestrul III 2010”, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei. Potrivit informațiilor furnizate în documentul citat, companiile germane interesate de România desfășoară activități în domeniul energiei și în special al celei regenerabile, în domeniul producției de ansamble și subansamble pentru piața auto, în IT, electronică și electrotehnică și în construcții, în special cele care vizează infrastructura transporturilor. Potrivit agenției NewsIn, Germania şi-a consolidat în 2009 prima poziţie în clasamentul partenerilor comerciali ai României, cu un volum al schimburilor bilaterale de 12,2 miliarde euro şi o pondere de aproximativ 19% în volumul total al exporturilor româneşti.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus