Vineri,
02.12.2022
Innorat
Acum
4°C

Guvernul va inchide magazinele duty-free

Guvernul va sista eliberarea de autorizaţii de funcţionare pentru magazine duty-free, iar termenul de valabilitate a actualelor avize va fi limitat la cinci ani de la data eliberării, dar fără ca după acest interval să mai fie eliberate noi autorizaţii, conform proiectului de combatere a evaziunii. 

"Autorizaţiile de funcţionare emise pentru magazinele dutyfree/duty-free diplomatic îşi încetează valabilitatea în termen de 5 ani de la data eliberării, fără posibilitatea continuării activităţii de comercializare mărfuri în regim duty-free prin emiterea de noi autorizaţii. De la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, Ministerul Finanţelor nu mai eliberează autorizaţii de funcţionare a magazinelor duty-free/duty-free diplomatic" , se arată în proiectul ordonanţei de urgenţă privind combaterea evaziunii fiscale, preluat de Mediafax. Guvernul justifică intenţia de a sista activitatea magazinelor duty-free arătând că din constatările Autorităţii Naţionale a Vămilor, Gărzii Financiare, Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră a rezultat că o cantitate însemnată din produse care au făcut obiectul traficului ilicit în cursul anului 2009 a provenit din magazinele autorizate să comercializeze mărfuri în regim duty-free. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus