În doar o săptămână prima universitate din Sibiu încep înscrierile pentru admiterea în anul Universitar 2010 – 2011. Universitatea Alma-Mater dă startul uneia dintre cele mai disputate admiteri din ultimii ani. În total, peste 8.000 de studenţi – boboci sunt aşteptaţi vara acesta la Sibiu. Universitatea “Lucian Blaga” îşi ia şi anul acesta partea leului, în total scoţând spre ocupare în cele 11 facultăţi peste 4.000 de locuri, aproape jumătate din toate locurile scose la admitere în tot Sibiu.
Preţuri mici la Alma-Mater
Cea mai accesibilă Universitatea sibiană din punct de vedere al studenţilor este Universitatea Alma-Mater. Conducerea universităţii se şi grăbeşte să ia faţa celorlalte universităţi începând perioada de înscriere la admiterea 2010 într-o săptămână. Pe lângă unele din cele mai accesibile taxe de studii Universitatea Alma-Mater vine şi o mulţime de facilităţi pentru noii studenţi, fiind foarte flexibilă la modalităţile de plată şi oferind o foarte mare proprorţie de locuri bugetate în comparaţie cu numărul total de locuri scoase la admitere. Conform informaţiilor oficiale, anul acesta Alma Mater scoate spre ocupare 3.00 de locuri, dintre care 1.600 locuri fără taxă. Conform conducerii Universităţii Alma-Mater şi în noul an se acordă burse de studio din parte universităţii, şi nu pe locuri bugetate. “Se acordă bursă de studiu în funcţie de media de admitere (concurs de dosare), în urma încheierii contractului de şcolarizare cu universitatea. Taxele de şcolarizare sunt printre cele mai mici practicate în România. Plata taxei de şcolarizare se face în 12 rate lunare, prima rată se achită la încheierea contractului”, arată conducerea Universităţii Alma Mater.
1000 de locuri la ROGER
Universitatea Româno-Germană pregăteşte pentru admiterea 2010 puţin peste o mie de locuri. Pentru studiile de licenţăîn anul universitar 2010-2011 există la Facultatea de Drept şi Ştiinte Administrative 130 de locuri, la Facultatea de Ştiinte Economice – 400 de locuri şi la Facultatea de Inginerie nu mai puţin de 75 locuri. Căutată în special pentru legăturile ei internaţionale cu univesităţi de top din Germania, Universitatea Româno-Germană organizează admiterea în perioada 5 iulie – 30 iulie. Pe lângă locurile menţionate mai sus mai există alte 400 de locuri scoase la concurs pentru studiile de master. Astfel, există la Facultatea de Drept şi Ştiinte Administrative 200 de locuri la master în vreme ce la Facultatea de Ştiinte Economice există alte 200 de locuri la master.
4.000 la ULBS
Cea mai mare şi mai căutată universitate din Sibiurămâne Universitatea “Lucian Blaga”, care are în prezent nu mai puţin de 27.689 de studenţi. Pentru admiterea în anul universitar 2010 – 2011, ULBS scoate spre ocupare în jur de 4.000 de locuri. Spre exemplu, peste o mie de locuri sunt propuse a fi ocupate anul acesta numai la Facultatea de Inginerie „Hermann Oberth”. Aici există în jur de 480 de locuri bugetate şi 530 de locuri cu taxă. O altă facultate cu un număr mare de locuri ce va fi scos spre ocupare este Facultatea de Drept „Simion Bărnuţiu”, care va scoate spre ocupare în jur de 290 de locuri bugetate şi 600 de locuri cu taxă. Plus alte aproximativ 1.300 de locuri la forma d eînvăţământ la distanţă. Şi Facultatea de Ştiinţe aşteaptă mulţi boboci anul acesta, pregătind pentru ei peste 320 de locuri bugetate la toate specializările şi aproape 500 de locuri la cu taxă.
Campanie timpurie
Fiind un an de criză economică în toată România şi avându-se în vedere dificultăţile întâmpinate anul trecut în ocuparea locurilor scoase spre coupare, Universitatea “Lucian Blaga” a început promovarea ofertei de şcolarizare pentrul anul universitar viitor încă din luna martie. Mai mult decât atât, există şi o strategie de atragere a studenţilor, atât din Sibiu şi judeţ, cât şi din alte judeţe ale ţării. Campaniade promovare a Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiupentru anul 2010 se desfăşoară sub deviza “O mie de identităţi. O singură universitate” prin care se doreşte sublinierea varietăţii specializărilor oferite.Practic, în afară de arhitectură şi geografie, specilizările oferite de Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu vin în întimpinarea tuturor înclinaţiilor pe care le-ar putea avea absolvenţii de liceu, aşa încât aceştia vor putea să îşi construiască o carieră de succes în domeniul care îi pasionează sau pentru care au aptitudini. Pe lângă aceasta, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu promovează un învăţământ de calitate, bazat pe cercetare , pe colaborarea cu angajatorii şi pe mobilitatea studenţească. Mărturie stau cele peste 100 de agreementuri Erasmus semnate cu universităţi din întreaga Europă, laboratoarele realizate cu sprijinul unor importante companii din Sibiu şi numărul din ce în ce mai mare de centre de cercetare aplicată din cadrul ULBS”, arată Alexandra Todoran, purtător de cuvânt al Universptăţii „Lucian Blaga”.Campania a debutat cu participarea ULBSla Târgul de Ofertă Educaţională din luna martie de la Sibiu unde, pe lângă standul prezent în permaneţă în cadrul târgului, cei interesaţi au avut ocazia să stea de vorbă cu profesorii şi studenţii fiecăreia dintre cele 11 facultăţi din componenţa ULBS. În prezent, campania continuă cu vizite ale echipelor ULBS în liceele din Sibiu şi din judeţele Vâlcea, Alba, Mureş, Hunedoara şi Braşov.
Taxe crescute anul acesta
După ce ani de zile au fost neschimbate, în luna martie a acestui an Senatul ULBS hotărât majorarea atât a texlor de admitere cât şi pe cele de.studiu. Acum, majoritatea facultăţilor din cadrul ULBS practică la admitere o taxă de 100 de lei, mai puţin Facultatea de Medicină care are taxa de admitere de 200 de lei. Conducerea ULBS a explicat majorarea taxelor prin faptul că Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, a menţinut cuantumul taxelor de şcolarizare la acelşi nivel, în ultimii doi ani, în ciuda majorărilor succesive ale costurilor la utilităţi şi a indexărilor salariale acordate profesorilor. “Taxele de şcolarizare trebuie să asigure, în mod normal, un minim fond de investiţii, însemnând asigurarea materialelor necesare funcţionării laboratoarelor, dotarea acestora cu echipamente şi întreţinerea sălilor de curs”, a explicat Senatul ULBS.
Taxele de studiu la ULBS pentru anul universitar 2010-2011
Facultatea de Drept – 2.300 de lei
Facultatea de Ştiinţe Economice – 2.700 de lei
Facultatea de Istorie şi Patrimoniu – 2.000 de lei
Facultatea de Ştiinţe Politice – 2.100 de lei
Facultatea de Jurnalistică – 2.600 de lei
Facultatea de Teologie – 2.500 de lei
Facultatea de Litere – 2.100 de lei
Facultatea de Inginerie – 1.900
Facultatea de Ştiinţe – 1.900 de lei pe an
Facultatea de Medicină – 4.400 de lei
Departamentul de Teologie Protestantă – 2.400 de lei
Ş.A.I.A.P.M. – 2.800 de lei
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Hermann Oberth , Lucian Blaga , alma mater , Universitatea Româno , Ştiinţe Politice , Simion Bărnuțiu , Ştiinţe Economice , Alexandra Todoran , Teologie Protestantă , Universitatea Alma Mater , Ştiinţe Administrative , Şi Facultatea , Universității Alma Mater , Ofertă Educaţională , Sibiurămâne Universitatea , Sla Târgul
Vizualizari: 1146
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
Semeon
Acum 3 ore
Nicolae Săliștean
Acum 4 ore
Un cititor
Acum 4 ore
Adina
Acum 12 ore
Vlad