Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Oficial, drumul de la Hula Bradului e in lucrari

Din 15 mai ar fi trebuit să reînceapă lucrările pe DN1, între Veștem și Avrig, în zona cunoscută drept Hula Bradului. Pe cei aproximativ cinci kilometri de drum din zonă, constructorii de la Colas nu au intervenit deloc, deși prin contractul semnat cu CNADNR aveau de reabilitat cei peste 76 de km din DN1 între Șercaia (județul Brașov) și Veștem (județul Sibiu). Deocamdată, cei de la Colas nu și-au încasat banii nici pentru lucrările terminate încă de acum un an.
Acești 76 de km au fost împărțiți în două secțiuni, terminate încă din toamna anului trecut. Asfaltul e lin pe toată porțiunea reabilitată, mai puțin pe cei aproape cinci kilometri de drum din zona Hula Bradului, unde constructorii nu au intervenit mai deloc. Deși nu sunt gropi, asfaltul vălurit din metru în metru limitează viteza oricărui șofer care ține la mașina lui la cel mult 30 de km pe oră. ”Aici a fost un pic de scandal cu firma constructoare, pe motiv de întârziere a plăților. Pentru porțiunea de drum din zona Hula Bradului, ordinul de începere a lucrărilor a fost dat pe 15 mai, ar trebui să înceapă să lucreze”, au declarat surse din cadrul CNADNR.
În teren, nici urmă de utilaje. Termenul de finalizare a lucrărilor rămase de executat este 30 august 2010. Deocamdată, constructorii nu și-au încasat banii nici pe prima secțiune de drum, de 41,13 km, terminată încă din mai anul trecut și plătită doar în proporție de nici 87%. Restul de plată în acest caz este de 3,2 milioane de euro, cu tot cu TVA. Pentru cea de-a doua secțiune din DN1, în lungime de aproape 35 de km,  CNADNR mai are de plătit mai bine de 6,78 de milioane de euro, dintr-o valoare totală a lucrărilor de peste 22,34 milioane de euro, cu tot cu TVA.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Tag-uri: Hula Bradului

Vizualizari: 350

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

xx

Acum 13 ani

cand te faci ca platesti oamenii, si ei se fac ca lucreaza
Raspunde

dan

Acum 13 ani

pentru xx: in multe cazuri (poate nu cel de fata) esti nevoit sa te faci ca ii platesti pentru ca ei se fac ca muncesc...
Raspunde

dan

Acum 13 ani

ca sa fiu sincer, de obicei nu aia de muncesc au inceput primii, ci angajatorul este cel care incepe sa fie bulangiu. in rest, sanatate la toata lumea, si va anunt ca sug puIa.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus