Joi,
17.06.2021
Cer Senin
Acum
15°C

Unde gasiti astazi deschis si unde gasiti greva!

Mult discutata grevă generală anunţată pentru astăzi pare să ocolescă în mare parte judeţul Sibiu. Nici măcar în sectoarele unde a fost trâmbiţată ca sigură greva nu mai este de actualitate.

Cel mai mare pericol din cauza grevei exista în învăţământ, acolo unde data anunţată pentru proteste se suprapune cu data programată pentru susţiunea probei de Bacalaureat. Vineri, inspectorul şcolar general, Constantin Gorun, a susţinut  o conferinţă de presă în care ţinut să asigure părinţii şi copiii că examenul de Bacalaureat se va desfăşura în bune condiţii şi că nimeni nu va avea de suferit. Conform ultimelor date doar în două centre din cele 33 planificate în total ar putea apărea probleme. Două şcoli din Mediaş, Liceul Stephan Ludwig Roth şi Şcoala Naţională de Gaz, fac notă discordantă şi ţin la grevă, în rest profesorii conformându-se cerinţelor examenului de Bacalaureat. În cele două cazuri Constantin Gorun a declarat că va face în aşa fel încât să se găsească alţi dascăli care să participe la examen în locul celor care refuză munca.

Probleme legate de grevă ar putea apărea şi la primăria Sibiu,  unde angajaţii sunt hotărâţi să înceteze lucrul vreme de aproape trei ore. Programul a fost însă aşa stabilit încât fluxul de cetăţeni care au treabă la primărie să nu fie deranjat prea mult. Astfel, angajaţii primăriei nu vor lucra între orele 07.:30 şi 10:00, după care tot programul va intra în normal.

La primăria Mediaş situaţia este clară. Pentru că nu s-au găsit destui grevişti, nimeni nu face grevă. „În conformitate cu art. 42 din L 168/1999 privind soluţionarea conflictelor de muncă, hotărârea de a declara greva se ia de către organizaţiile sindicale participante cu acordul a cel puţin jumătate din membrii săi. Din moment ce nu s-a întrunit procentul legal de jumătate, Sindicatul salariaţilor din Primăria Mediaş nu va declanşa greva generală din 31 mai pe termen nelimitat. Astfel, toate unităţile vor funcţiona după program normal”, au anunţat vineri, reprezentanţii primăriei Mediaş, printr-un comunicat de presă.

La Spitalul Clinic Judeţean Sibiu doar o parte din angajaţi vor face grevă de solidaritate şi aceştia numai între orele 07:00 – 15:00. Conform Mediafax, astăzi vor face grevă peste 10.000 de angajaţi ai Serviciilor de Ambulanţă, însă fără a afecta activitatea medicală de urgenţă. În această cifră ar intra şi medicii de pe ambulaneţele din Sibiu.

Finanţele Publice şi Garda Financiară din Sibiu vor lucra astăzi în regim normal, fără a se alia la grevă. La fel va face şi Tursib-ul, toate autobuzele urmând să circule astăzi după programul obişnuit.

TAROM are în medie patru curse pe zi de pe Aeroportul Internaţional Sibiu. Conducerea companiei a anunţat însă pe pentru ziua de astăzi nu va fi niciun fel de problemă pe niciun aeroport din ţară, vis-a-vis de greva generală. „Orice modificare care are loc în planul de zbor este anunţată în timp util, pentru menţinerea standardelor cu care pasagerii noştri s-au obişnuit şi pentru desfăşurarea în condiţii optime a activităţii”, se arată într-un comunicat al companiei. De altfel, întreaga activitate a Aeroportului Sibiu este aşteptată a se desfăşura în mod obişnuit astăzi.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus