Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
15°C

Ambulatoriul Spitalului Judetean, modernizat peste aproape trei ani

33 de luni este perioada de implementare a unui proiect cu finanţare europeană pentru reabilitarea, extinderea şi modernizarea Ambulatoriului cu numărul 1, din cadrul Spitalului clinic judeţean.
În cadrul proiectului clădirea cu o suprafaţă utilă de 1643,77 mp, împărţită pe patru nivele (demisol, parter şi două etaje) urmează să fie consolidată, reabilitată şi reamenajată. În plus, va fi realizată şi o mansardă, cu o suprafaţă de 428 de mp, unde vor funcţiona 12 cabinete noi, cu serviciile administrative şi utilităţile aferente. În prezent, în cele 76 de încăperi ale Ambulatoriului cu nr. 1 sibienii pot găsi 21 de specializări.
Viitorul ambulatoriu va fi dotat şi cu o listă întreagă de echipamente: combină ORL, audiometru pentru diagnostic şi unul pentru screening, combună oftalmologică, angiofluorograf, electromiograf, EEG asistat pe calculator, EKG cu şase canale asistat pe calculator pentru diagnostic, ecograf color şi power dopler, spirometru, echipament cu probă la efort, electrocauter cu înaltă frecvenţă, masă de consultaţie chirurgicală cu ridicare automată, masă ginecologică cu ridicare automată, oscilometru şi tensiometru de perete.
Valoarea totală a proiectului este de peste 7,5 milioane de lei, inclusiv TVA, cheltuielile neeligibile (aferente întocmirii studiului de fezabilitate şi proiectului tehnic) fiind de 328.000 de lei. Fondurile nerambursabile în valoare de 5,91 de milioane de lei sunt alocate prin intermediul Programului Operaţional Regional, axa prioritară 3 – Îmbunătăţirea infrastructurii sociale.
Contractul de finanţare pentru proiect a fost semnat azi, la sediul Consiliului Judeţean Sibiu (foto), de către conducerea CJ şi conducerea Agenţiei Regionale de Dezvoltare Centru.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus