Miercuri,
28.09.2022
Partial Noros
Acum
9°C

Berceanu: dam 1,16 milioane de lei pentru podul de la Carta

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, susține că pentru reabilitarea podului de cale ferată dintre localitățile Arpașu de Jos și Scoreiu vor fi alocați, în acest an, 1,165 de milioane de lei, plus TVA. De început lucrările, la fel, nu se știe. Deocamdată nicio licitație nu a fost lansată.
”Pentru anul 2010 s-a alocat lucrărilor de reparație a podului dintre localitățile Porumbacu de Jos și Arpașu de Jos suma de 1.165 mii lei (fără TVA), din care se va realiza expertiza, proiectarea și se va începe, în limita timpului disponibil, executarea lucrărilor”, se arată într-un răspuns transmis de Berceanu deputatului FDGR, Ovidiu Ganț.
"În scopul urgentării trecerii la execuția lucrărilor de reparație capitală a podului, s-a prevăzut scoaterea la licitație, la pachet într-o singură procedură, a tuturor acțiunilor necesare (expertiză tehnică + proiectare + execuție). După achiziția serviciilor de expertiza și proiectare, se vor ști cu exactitate costul și durata execuției  lucrării", se mai arată în documentul amintit.
"Sunt mulțumit de acest răspuns și sper că suma menționată să fie alocată într-adevăr încă în acest an demarării procedeelor în vederea începerii lucrărilor la podul care este atât de necesar transportului feroviar între Sibiu și Brasov", a declarat deputatul Ganț.
Una din cele două pile al podului CFR cosntruit în 1940 a fost ”subspălată” în noaptea dintre zilele de 12 și 13 iulie 2009. Pila s-a înclinat, astfel încât toată structura podului a devenit inutilizabilă. De atunci, transportul feroviar între Sibiu și Brașov s-a închis.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Da Doamne!

Acum 12 ani

Mai iute.......
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus