Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Stirbet revine: il propune pe Crin Antonescu selectioner al nationalei de fotbal!

Cornel Ştirbeţ revine cu o declaraţie politică în care îşi declară uimirea faţă de gestul preşedintelui PNL, Crin Antonescu, de a se declara apt de a prelua conducerea guvernului. Ştirbeţ spune că nu exclude nici posibilitatea ca Antonescu să preia postul de selecţioner al naţionalei de fotbal. Deputatul PD-L nu uită nici de primarul Klaus Johannis. "Apoi, mă întreb, de ce nu-l mai vrea pe Klaus Iohannis în fruntea Guvernului? L-a dezamagit ? L-a refuzat? A aflat de uneltirile viclene ale acestuia, ca după preluarea conducerii Guvernului să preia şi conducerea PNL-ului, detronându-l pe Crin Antonescu din scaunul Brătienilor?", spune Ştirbeţ în declaraţia politică.


DECLARAŢIA POLITICĂ A LUI CORNEL ŞTIRBEŢ:

Iartă-l Doamne, că nu ştie ce spune!


Doamnelor şi domnilor deputaţi,


          Ne-am obişnuit în ultima vreme cu declaraţiile inflamate şi infamante ale dlui Crin Antonescu, dar am crezut tot timpul că ele se vor opri undeva la marginea absurdului sau a ridicolului. Iată că ne-am înşelat! Dl. Antonescu a depăşit cu seninatate aceast prag, duminică, la Galaţi, când a declarat nici mai mult, nici mai puţin, decat că „dacă se pune problema să punem în practică programul nostru, atunci îmi asum calitatea de premier!?!
          Nu-mi amintesc să-l fi invitat cineva pe dl. Antonescu să îşi asume cu atâta bărbăţie această funcţie, într-o perioadă atât de grea pentru ţară, dar dacă el şi-o doreşte, nu văd cine ar avea dreptul să îl impiedice a visa.
          „Daca m-ar desemna partidul să ocup această funcţie, atunci voi răspunde că sunt de acord”, i-a asigurat dl. Crin pe participanţii la Conferinţa Filialelor Teritoriale Galaţi. Bine că a fost de acord şi ne-a risipit emoţiile legate de un eventual refuz!
           Bineînţeles că pentru a accepta funcţia de prim-ministru, dl. Antonescu pune câteva condiţii, dintre care cea mai importantă este aceea ca el şi partidul pe care îl conduce să guverneze singuri, respingând din start ideea oricărei alianţe: (...)”Suntem dispuşi să asumăm guvernarea României (...), dar suntem dispuşi s-o asumam singuri”.
          Există oare o mai mare dovadă de curaj politic, de bărbăţie şi de spirit de sacrificiu, decât cea facută de dl. Antonescu, gata să preia pe umerii săi întreaga povară a guvernării unei Românii aflată în plină criză?
          Este greu de crezut că vreun alt om politic român să vină astăzi în faţa concetăţenilor săi cu astfel de dovezi şi tocmai de aceea nu ne putem înfrâna admiraţia faţă de gestul dlui Antonescu, cu toate că avem câteva nedumeriri şi ridicăm câteva semne de întrebare. De pildă : a câştigat cumva PNL alegerile, iar şeful statului urmează să-l cheme pe dl. Crin Antonescu să formeze guvernul ? Parcă îmi amintesc că la ultimele alegeri generale nu a adunat mai mult de 15% din voturile alegătorilor! Se poate guverna cu o majoritate de numai 15% ? Se poate, dar numai cu ajutorul PSD-ului, aşa cum a mai făcut partidul dlui. Antonescu, cu rezultate catastrofale, în trecutul nu prea îndepărtat.
           Apoi, mă întreb, de ce nu-l mai vrea pe Klaus Iohannis în fruntea Guvernului? L-a dezamagit ? L-a refuzat? A aflat de uneltirile viclene ale acestuia, ca după preluarea conducerii Guvernului să preia şi conducerea PNL-ului, detronându-l pe Crin Antonescu din scaunul Brătienilor?
            Daca va accepta instalarea în fruntea Executivului, care vor fi principalii colaboratori ai dlui Antonescu, miniştrii cu care va forma Cabinetul? Va apela oare tot la "specialiştii" deja consacraţi alde Adomniţei, Vosganian, Orban, Chiuariu, Voicu, Nicolăescu etc. sau va apela la lupii tineri şi flămânzi?
             Gurile rele spun că dl. Antonescu a cam luat-o razna şi că totul i se trage de la unele posturi de televiziune, care îl prea răsfaţă şi-l arată românilor seară de seară ca pe Sfintele Moaşte, ca pe un guru, ca pe un Gregorian Bivolaru al politicii româneşti. Cel autopropus la funcţia de prim-ministru a rămas încremenit în ultima campanie electorală, atunci când a atins apogeul carierei sale politice (în afara situaţiei în care va prelua frâiele guvernării), venind astăzi în faţa românilor cu un program de guvernare ce suferă de sindromul amatorismului şi de blestemul diletantismului, program care nu este altceva decât o ofertă electorală naiva şi găunoasă, cladită pe demagogie, pe minciună şi pe impostură.
              În "Jurnalul" său, dramaturgul Mihail Sebastian povesteste cum în aprilie 1944, când bombardierele anglo-americane aşterneau covoare de bombe asupra Bucureştilor, marele prozator, dramaturg şi filozof Camil Petrescu, i-a cerut o audienţă mareşalului Ion Antonescu, solicitându-i să-l numească în funcţia de comandant al apărării antiaeriene a Capitalei şi dându-i toate asigurarile că poate doborî toate avioanele inamice şi că nicio bombă nu va mai cădea asupra Bucureştilor! Pe atunci, Camil Petrescu era directorul Teatrului Naţional şi suferea de hipoacuzie, adica era surd. Mareşalul s-a minunat de o asemenea năstruşnicie şi l-a refuzat elegant pe marele scriitor, pe care de altfel îl preţuia în mod deosebit. Daca autorul Jocului Ielelor şi-a dorit să devină comandantul apărării antiaeriene a Bucureştilor, în plin razboi, de ce nu şi-ar dori şi Crin Antonescu să devină prim-ministru al Guvernului României, în plină criză?
               Închei cu un gând care mă frământă: de ani buni, naţionala de fotbal a României se zbate în mediocritate, ratând obiectiv dupa obiectiv. Oare salvarea ei nu ar putea veni tot de la dl. Crin Antonescu, care dacă ar accepta să preia conducerea echipei ar purta-o cu siguranţă spre câştigarea Campionatului Mondial din Africa de Sud, chiar dacă nu s-a calificat ?


Deputat Cornel Ştirbeţ

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

11 comentarii

pdl mi-a dat plasa si la propriu si la figurat

Acum 13 ani

MAI PUPI TU SAU PDL VOT DE LA MINE CAND ZBOARA PORCUL. 2 ANI TREC REPEDE
Raspunde

NAOMI

Acum 13 ani

D.LE DEPUTAT, amintestei primarului iohannis, lui crin si ponta ca, este liber scaunul de presedinte al germaniei - toti 3 pot fi candidati ideali pentru ca se pricepla nimic - iohannis cu voturile sibienilor tradatori de neam si tara chiar poate castiga succes bastarzilor!
Raspunde

amadeus

Acum 13 ani

Peste 2 ani d-l Stirbet va ramane un excelent avocat cu 1-2 procese intr-un ciclu electoral (4 ani); in traducere libera - fara ciolan. Atunci astept sa vad dac mai este zeflemist. Uita sa spuna faptul ca voteaza pentru saracirea oamenilor nevoiasi si pentru pastrarea privilegiilor celor cu salarii mari din regiile de stat. Ne vedem la vot domnule deputat plin de spirit!
Raspunde

x

Acum 13 ani

excelent avocat????????? sa fim seriosi...se va intoarce director la LOTO,ca deh.......poate-i mai tine. Cat despre elucubratiile imbecile.........vorbesc de la sine !
Raspunde

un dibian

Acum 13 ani

stirbet acelas papagal care si cand respira minte...
Raspunde

Julieta

Acum 13 ani

Antonescu prim-ministru ? Ar fi o gluma buna, daca situatia nu ar fi atat de dramatica ! Nu de mascarici are nevoie astazi tara, ci de oameni politici cu autoritate morala, de adevarati oameni de stat. Bietul Antonescu este doar un pigmeu al politicii dambovitene, asa ca ironiile lui Stirbet sunt pe deplin indreptatite.
Raspunde

Federal

Acum 13 ani

Super tare declaratia lui Stirbet! Are simtul umorului... fata de circarii de la Bucuresti! Bravo lui!
Raspunde

o pensionara

Acum 13 ani

ce sa spuna si omul acesta pdl-lis ca ne taie guvernul pensia si salarile la profesori si medici il doare pe el undeva de cei care l-au votat (ma bucur ca nu sunt pintre acestea necazul era si mai mare)nu-l cunos doar din poza dar de ma intilnesc cu el pe drum ii dau cu poseta in cap ce isi gaseste si el sa scri la ziar acum in loc sa spuna nu taiem pensiile si salarile la medici si profesori un om de nimic ca toti cei cu ciolan in mina
Raspunde

Orbu'

Acum 13 ani

Hai zi s-orbesti ca n-ar fi mai bun decat Boc. Oricine e mai bun decat Boc... Si tu mai Stirbet, daca ai avea curaj sa nu faci ce zice Base.
Raspunde

Romeo pt Julieta

Acum 13 ani

Daca Antonescu nu este bun poate preferi sa ramana tot jegurile pdl nu?S/au poate crezi ca cei care ti/au dublat salarul si pensia nu sant buni si atunci sa/i lasam pe hotii astia ordinari sa continue cu jaful pe spinarea bietilor pensionari si al amaritilor de bugetari,nu?
Raspunde

Pt Stirbet

Acum 13 ani

Daca Antonescu va fi "selectioner",atunci pdlistii ar fi buni de "copii de mingi",asa vor invata s a alerge, REPEDE!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus