Joi,
29.09.2022
Partial Noros
Acum
18°C

Primul nascut are sanse mari sa devina rock-star

 Un studiu recent a demonstrat că primii născuţi au de doup-trei ori mai multe şanse de a deveni staruri rock decât fraţii şi surorilor lor mai mici, relatează Daily Mail. În schimb, copiii mijlocii au o probabilitate foarte mare de a-şi alege cariere din domeniul politic, iar ultimii născuţi au cele mai mari şanse de a deveni actori, potrivit rezultatelor noii cercetări. Statisticianul Geoff Ellis a descoperit că trei sferturi dintre vedetele rock sunt fie primii născuţi, fie unicii copii ai familiei.
Printre primii născuţi care au optat pentru o carieră în domeniul muzicii rock se numără Mick Jagger, John Lennon şi Paul McCartney, în timp ce Van Morrison, Elton John şi Eric Clapton sunt singuri la părinţi.
Mezinii au o probabilitate de două ori mai mare de a deveni actori, comparativ cu fraţii şi surorile lor mai în vârstă, exemple concludente în acest sens fiind Julia Roberts, Reese Witherspoon, Judi Dench, Kevin Spacey şi Daniel Day Lewis. Copiii mijlocii au şanse cu 67 la sută mai mari de a ajunge prim-miniştri, printre aceştia numărându-se David Cameron, Gordon Brown, Tony Blair, Anthony Eden, Neville Chamberlain şi David Lloyd George, toţi premieri ai Marii Britanii. De asemenea, studiul a relevat că liderii politici provin, în general, din familii numeroase, ce cuprind între trei şi şase copii. În acest fel, ei învaţă să fie diplomaţi, să relaţioneze bine atât cu fraţii mai mari, cât şi cu cei mai mici şi să fie foarte competitivi, cu scopul de a le atrage atenţia celor din jur.
Pentru această cercetare, Geoff Ellis, profesor la Universitatea Lancaster, a luat în considerare 100 de persoane celebre, printre acestea numărându-se 20 de vedete rock, 20 dintre premierii Marii Britanii şi 20 dintre actorii şi actriţele care au câştigat recent premii BAFTA pentru roluri principale.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

hmm

Acum 12 ani

doup-trei?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus