Vineri,
22.09.2023
Partial Noros
Acum
16°C

Bancomat pentru oameni inalti la Bancpost

În faţa imensei clădiri de pe Calea Dumbrăvii, cunoscută în Sibiu ca sediul CEC, dar care deserveşte mai multe instituţii publice şi firme, există montat şi un bancomat al Băncii Bancpost.  Bancomatul este montat însă în aşa fel încât să poată fi folosit numai de persoanele înalte şi foarte înalte, de pe la 1,80 metri în sus. După ce au montat bancomatul şi-au dat seama şi repyentanţii băncii de problemă şi au venit cu o soluţie. I-au construit rampă de acces. Astfel, orice are card la respectiva bancă şi vrea să folosească bancomatul trebuie mai întâi să se cocoteze pe platformă. Şi cu toate aceste măsuri „preventive” înclinaţia monitorului direct către soare în cea mai mare parte a zilei în face foarte greu de utilizat.
În ciuda tuturor acestor lucruri, se mai naşte o problemă. Cea a discriminării. În România există de vreo trei o celebră lege, aceaşi care a făcut toate instituţiile publice şi firmele care lucrează cu publicul să fie nevoite să construiască rampe de acces pentru persoanele cu disabilităţi. Ori bacomatul este greu de folosit pentru oamenii obişnuiţi, darăminte pentru cei cu disabilităţi sau care stau în scaune cu rotile. În acest moment, celor care au montat bancomatul nu le mai rămâne decât să construiască şi o rampă de acces la platforma construită pentru a avea acces la bancomat. Sună inteligent, nu?

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Ileana

Acum 13 ani

Este un bancomat BCR si nu Bancpost, dupa cum se vede din imagine!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus