Joi,
30.03.2023
Cer Senin
Acum
-6°C

PD-L Sibiu: Trebuie remaniere!

Preşedintele PD-L Sibiu, Ion Ariton şi vicepreşedintele PD-L, Raluca Turcan susţin de la Sibiu remanierea Guvernului Boc. Miniştrii luaţi în vizor de sibieni, dar şi de alţi parlamentari PD-L sunt cei ai economiei, finanţelor, învăţământului şi muncii. “Sută la sută vor fi remanieri după moţiunea de cenzură şi se vor căuta cele mai bune soluţii pentru a continua reforma începută”, a declarat Ion Ariton, preşedintele organizaţiei PD-L Sibiu.
Deputatul PD-L, Raluca Turcan, a declarat la rândul său că mai mulţi parlamentari democrat-liberali "consideră că se impune o restructurare reală a aparatului central". "Mai mulţi colegi din Colegiul Director şi din grupul parlamentar al PD-L consideră că se impune o restructurare reală a aparatului central. Până acum, nu există o decizie în acest sens, urmând ca primul-ministru să hotărască şi, eventual, să propună un proiect de reformă a administraţiei centrale". Dacă sibienii susţin remanierea doar la nivel declarative, deputatul PD-L de Mureş, Mihai Oprişcan, a declarat că îşi va da demisia din Parlament, dacă până la sfârşitul anului nu se restructurează Guvernul şi posturile bugetare. Oprişcan a spus că grupurile parlamentare ale PD-L din Camera Deputaţilor şi Senat au discutat că votul împotriva moţiunii de cenzură va fi "ultimul cec în alb" pe care îl vor da Guvernului, adăugând că au existat şi unele condiţii pe care vrea să le vadă puse în practică până la sfârşitul anului, legate de restructurarea Guvernului şi a posturilor bugetare.
Despre un eventual ministru sibian, nu poate fi vorba deocamdată. “Este greu de discutat o asemenea variantă acum. Depinde de ce minister va fi remaniat şi de oamenii care ar fi compatibili pe acest domeniu. Oricum, va fi foarte greu de gestionat situaţia de după această remaniere, iar un eventual ministru neperformant ar fi chiar un dezastru pentru imaginea sa, pentru organizaţie şi partid”, susţin liderii PD-L Sibiu.
Parlamentarii PD-L le reproşează miniştrilor în principiu aroganţa şi lipsa de comunicare cu grupurile parlamentare ale democrat-liberalilor din Senat şi Camera Deputaţilor. Ministrul Finanţelor a deranjat grupul parlamentar PDL prin "acel aer uşor arogant şi de independent politic", dar mai ales că nu a venit să prezinte la timp măsurile care urmează să fie luate şi nici motivele acestora. "Ne aşteptam, noi, ca şi grup parlamentar, ca ministrul Finanţelor să vină să ne prezinte fiecare măsură la timp, să ne prezinte motive. Dimpotrivă, a amânat în două-trei rânduri întâlnirea cu grupurile parlamentare. La singura întâlnire pe care am avut-o şi-a păstrat acel aer uşor arogant şi de independent politic şi nu cred că mulţi dintre colegi sunt dispuşi să înghiţim doar efectele hotărârilor lui Vlădescu, fără a ne fi prezentate înainte. Şi ăsta e un motiv pentru care mulţi dintre colegi au cerut o remaniere a lui Vlădescu după ce trece moţiunea, după ce primim tranşa şi aşa mai departe”, au apreciat aprlamentarii PD-L. Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, ar trebui remaniat, pentru că "a ieşit, în mai multe rânduri, nu o dată - că se mai întâmplă să greşeşti - şi-a vorbit altă limbă decât vocea oficială a Guvernului. Ministrului  Educaţiei i se reproşează faptul că în proiectul noii legi a învăţământului nu se regăseşte niciunul din amendamentele propuse de democrat-liberali în Camera Deputaţilor.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Romanul

Acum 12 ani

In sfirsit si/au dat si imbecilii seama ca palaria este prea mare pentru capatina lor cat o nuca. Intrebarea e dece nu demisioneaza guvernul de cacat pardon democrat.
Raspunde

mihaela

Acum 12 ani

mare drepate au acesti oameni...dincolo de nerecunostinta sibienilor fata de munca lor exista insa neconditionat sprijinul lor si nu dau inapoi ca lasi ci lupta pentru ceea ce au fost meniti de electorat.trebuie inteles ca sunt oameni diferiti pro si contra guvernului in functie de anumite criterii politice proprii si experinta acumulata.
Raspunde

l

Acum 12 ani

categorit trebuie o remaniere, iar parlamentarii pdl sibieni de mult sustin acest lucru, refoma trebuie continuata dar si perfectionata deoarece are si lipsuri...
Raspunde

M.

Acum 12 ani

Remanierea Guvrenului este necesara si ma bucur sa vad ca parlamentarii de Sibiu sunt foarte activi in ceea ce putem numi o functionare corecta si sanatoasa a Guvernului.
Raspunde

Pe naiba

Acum 12 ani

Ce sa mai remaniezi la Boc ca la remaniat Dumnezeu ?
Raspunde

@mihaela

Acum 12 ani

Multe nume poate purta pupincurismul la Sibiu,lasa gargara fata,sa-si dea demisia si s-o taie,ne-am saturat de hoti,mincinosi si acum "jefuitori de buzunare".Rusine sa le fie,poate da Domnul si se transforma in struti.
Raspunde

Ionica din Copsa Mica

Acum 12 ani

Daca se va face o remaniere guvernamentala, vom avea, in sfarsit, un ministru din Sibiu ? Promisiuni au tot fost, dar numai promisiuni. Vrem sa vedem ceva concret. Credeti ca Stirbet ar putea fi un bun ministru al Justitiei ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus