Vineri,
01.12.2023
Cer Senin
Acum
14°C

Politia Sibiu – showroom auto

De câteva zile, în fața sediului Poliției județului Sibiu, administrația locală a amenajat parcarea special pentru polițiștii sibieni. Astfel, dacă tot parchează la un loc, oricine poate număra faptul că oamenii legii din Sibiu conduc, cu extrem de rare excepții, doar mașini de fabricație germană. Q7 de la Audi, de preferat.

Deocamdată, Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu nu are un șef plin, după plecarea lui Lucian Muntean la București, locul lui fiind în continuare vacant. Adjuncții rămași în funcție conduc mașini deloc de lepădat. Comisarul șef Ioan Făgădar are un Audi A4 din 2003, care pălește, însă, în fața Mercedes-ului din 2007, pe care îl conduce Lucian Tarnu, tot adjunct al IPJ Sibiu. De menționat că, în cazul lui Tarnu, mașina a fost cumpărată pe firma deținută de soția acestuia, Elena Tarnu. Comisarul șef Tarnu a câștigat anul trecut 82.251 de lei din salariu, iar Făgădar 89.883 de lei.

În Q7 să ne întrecem

Merișor Ceranu este comisar șef în cadrul IPJ Sibiu, fiind șeful Serviciului de management organizatoric, comunicare publică și relații internaționale. Fostul militar, are trecute în declarația de avere două autoturisme: un VW Passat produs în 2003 și un Audi Q7, fabricat în 2007. Salariul anual al lui Ceranu este de puțin peste 101.000 lei, veniturile lunare fiind undeva la peste 84.000 de lei. Prețul minim al unui Q7 este de aproximativ 55.000 de euro. Ceranu are datorii la bancă de 75.000 de euro, de plătit până în 2027.
Șeful Serviciului de investigare a fraudelor din cadrul Poliției sibiene este comisarul șef Ovidiu Țichindelean. Mașina pe care o conduce, un Jaguar S Type, este fabricată în 2005 și este achiziționată în leasing. La ora actuală, un model din 2005 de acest gen valorează în jur de 10.000 de euro. Veniturile anuale ale lui Țichindelean sunt de 88.570 de lei, conform declarației dată în acest an.
Declarația de avere pe 2010 a comisarului Alin Pahonțu, șeful Serviciului Rutier al IPJ Sibiu nu este activă. Potrivit uneia mai vechi, Pahonțu deținea un VW Passat din 2002, pe care l-a vândut apoi în 2003. Acum, Pahonțu poate fi văzut la volanul unui BMW seria 5, unde prețurile pentru dotările minime pornesc de la 39.508 euro cu tot cu TVA.
Șeful Serviciului de ordine publică, Marcel Țurloiu are cel mai nou model de Q7 din poliția sibiană. Este produs în 2008 și a fost cumpărat de soție, scrie în declarația de avere a apărătorului ordinii publice. Familia lui Țurloiu mai deține și un Mercedes Vito, din 2006. Tot pe numele soției. Țurloiu are două credite ipotecare, unul scadent peste zece ani, în valoare de 145 de milioane de lei (vechi, probabil) și unul de 80.000 de euro, contractat în 2007 și scandet peste aproximativ 22 de ani. Salariul anual al comisarului șef este de aproape 80.000 de lei, adică venituri lunare de aproximativ 6.600 de lei.

Şi doamnele, tot cu nemţii

Singurele două femei aflate în ”boardul” executiv al poliției sibiene au trecute în declarația de avere tot mașini de producție germană. Opel-ul cumpărat de Elena Taslovanu, șefa Serviciului cazier judiciar și evidență operativă este fabricat în 1992. Mai nouă este mașina condusă de Anca Bârsan, comisar aflat în fruntea Serviciului de resurse umane. Ea conduce un Audi A6 fabricat în 2001, veniturile lunare ale Ancăi Bârsan fiind de peste 6.600 de lei, anul trecut.
Șeful Serviciului Criminalistic pare cel mai puțin atras de mașinile ”cu ștaif”. Comisarul Dumitru Goșa are un Cielo din 1994 și un Hyundai din 2007, acesta din urmă fiind cumpărat în leasing. Goșa a câștigat anul trecut aproximativ 41.000 de lei lunar, având și un credit pe 30 de ani, în valoare de 48.000 de euro.
Cacoveanu Dorin este subcomisar și conduce Serviciul comunicații și informatică, din cadrul IPJ Sibiu. La volan poate fi văzut într-un Nissan Almera, cumpărat în leasing în 2006. O astfel de mașină produsă în 2006 se vinde, acum, pe piața auto din România cu sume ce se învârt în jurul a 6.000 de euro.

Singurul fără mașină

Fără nicio mașină trecută în declarația de avere este comisarul șef Adrian Cojocariu, care conduce serviciul Arme, explozivi și substanțe periculoase. Veniturile lui Cojocariu sunt de aproximativ 6.000 de lei lunar, iar datoriile trecute în declarația de avere sunt de 75.000 de euro – un credit luat pe 20 de ani.
Șeful Serviciului poliției de intervenție rapidă, comisarul Ovidiu Aurelian Miron are trei mașini trecute în declarația de avere – niciuna mai nouă de 2001. Pe rând, este vorba de un BMW din 1993 și de două VW din 2001. În schimb, comisarul Miron are două credite accesate în euro, pe 29 de ani, în valoare totală de aproape 70.000 de euro.

În afara Sibiului, sărăcia e mai mare

Desprinderea de structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor din oraşul Sibiu nu mai relevă aceleaşi gusturi în materie auto. Astfel, în judeţ predomină marca autohtonă, Dacia, cu mici „exuberanţe” manifestate prin modele vechi de Mercedes. Astfel, potrivit documentelor oficiale depuse în 2008, Marin Alexe, şeful de post din Mihăileni conduce două maşini, ambele fabricate la Piteşti. Una este produsă în 1991, iar cea de-a doua, în 2004, pe aceasta din urmă, şeful de post achitând-o cu 17.000 de lei, luaţi cu împrumut din bancă. Salariul şefului de post din Mihăileni a fost, în 2008, de 1.800 de lei pe lună.
Cu toate acestea, la Mediaş gusturile pentru maşinile de producţie germană sunt la fel de în vogă precum la Sibiu. Şeful poliţiei medieşene, Mircea Cristea, conduce un Audi A4 din 2001. Pe lângă acesta, şeful postului de poliţie din Mediaş mai deţine şi o maşină de colecţie, o „broscuţă” (VW 1200) din 1968.

Dacia 1310. Pentru restul

În rest, Dacia 1310 conduce şeful de post din Porumbacu de Jos, Dacia din 1990 are şi cel din Tilişca, la fel ca cel din Nocrich sau cel din Roşia. Cel de la Alma şi-a adăugat „flotei” formată din aceeaşi una bucată Dacia 1310 din 1972 şi un Logan cumpărat în 2005.
Cu maşini mai „pretenţioase” sunt poliţiştii din Hoghilag şi Biertan. Primul are, pe lângă eterna Dacia 1310 din 1986, un Citroen Xsara din 2002, iar cel din Biertan conduce două VW. Unul din 1990 şi unul din 1983.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

21 comentarii

mansarde....

Acum 13 ani

mansarde...
Raspunde

un sibian

Acum 13 ani

ar fi bine sa nu-si mai parcheze masinile in zona blocurilor de pe C-tin Noica...sa le gaseasca un loc unde sa parcheze toti si sa nu mai auzim de ei...
Raspunde

cinstitu ion

Acum 13 ani

ma baiatu,....astia sunt mai cinstiti k mine....ma,baiatu tu te tui cu cine nu te astepti,...ma baiatu,iti dai seama ca la noi e k la nimenea?
Raspunde

liu

Acum 13 ani

pe spagarii astia nu-i controleaza nimeni? sau e tot ca la noi: toata lumea stie ca iau numai autoritatile habar nau
Raspunde

ghita

Acum 13 ani

Domnu' ziarist vezi ca Q7 apartine de Audi, asadar nu prea merge treaba: "Q7 sau Audi". Daca vrei pune si tu BMW sau Audi, de ex. Asa merge muult mai bine.
Raspunde

ULOS

Acum 13 ani

Mare scofala. Poate acel Audi Q7 ar ridica semne de intrebare sa zicem, dar restul sunt masini decente pe care un om care un job decent si le poate permite. Trebuie sa circule si in afara orelor de servici tot cu Loganul? Doamne ajuta!
Raspunde

rte

Acum 13 ani

Dupa titlu,credeam ca toti au masini de peste 30000 de euro.Bai "ziaristule", asta e articol?!Sunt chiar prea decenti.
Raspunde

Georg

Acum 13 ani

IN NEW YORK si alte orase NECIVILIZATE exista inca POLITIE CALARE....(nu numai pe motociclete..si asta dar:) calare-calare, deci PE CAI... Si in altele tot necivilizate exista si POLITIE PE BICICLETE.... Am subliniat SI, deci nu se exclude cea auto.. Asta numai pentru DIVERSITATE..si ECOLOGIE... Georg
Raspunde

Gogu

Acum 13 ani

Saracii toasi militeni unii ei se mai plimba cu Dacii 1310. Am plans o zi intreaga dupa ce-am citit articolul. Vrajeala, toti au masini k lumea trecute pe numele matusii Tamara.
Raspunde

pt.d-nul reporter

Acum 13 ani

Mircea Cristea nu mai e seful politiei medesene de mai bine de un an.ce fel de reporteri aveti? informati-va inainte!!!
Raspunde

pt d-l reporter

Acum 13 ani

halal articol.mare lucru ,o asa masina?tovarase reporter sunt atatea subiecte in sibiu si in judet si voi vreti sa atrageti atentia cu 5-6 masini ale sefilor.sunt totusi sefii politiei ,au destula vechime in sistem si salarii totusi bune, de ce nu ar avea dreptul la o masina buna?rautatea si invidia asta tipic romaneasca ne trage inapoi tot timpul .nu vedem decat decat coruptie,mafie si afaceri ilegale .asta e gandim in spiritul turmei: urla unul si incep toti la fel.numai bine.
Raspunde

pt curiosi

Acum 13 ani

Agentii au masini slabute ,luate cele mai multe cu credite ,,Pe viata".Problema grava fratilor este modul in care privim munca acestor oameni si riscurile la care se expun(e adevarat ca sefii...mai putin)Daca moare un politist se scriu 2-3 fraze,se transmit 20-30 sec pe tv si gata.Daca insa apare Nutu Camataru pe cal sau Bercea Mondialul,Guta,Becali si alti nemernici mass-media e gramada pe ei toata ziua la toate buletinele de stiri.Si apoi ,dupa ce ii facem vedete pe leprele astea tot politia e de vina ca nu le vine de hac.In alte state politistul e un mic D-zeu ptr ca altii sa se simta in siguranta.Asta e starea de normalitate pe care o vrem?Asta vrem asta primim:paine si ...circ.
Raspunde

george

Acum 13 ani

in afara de q7 ala pe care il mentionati cu mandrie in condei , nu vad care este problema...daca omul ridica singur peste 700 milioane anual ,probabil cu sotia sare de un miliard...bai tot comunisti ati ramas...merdeti voi cu dacia daca sunteti asa nationalisti
Raspunde

dodo

Acum 13 ani

La cata spaga a luat Anca Barsan nici nu are masina asa tare...Fosta dactilografa , proasta, curva si corupta
Raspunde

cadrilater

Acum 13 ani

de 4 ani s-au schimbat banii. dar pe voi tot miliardele ( altora) va omoara...
Raspunde

criss

Acum 13 ani

trebuia sa luati si com sura mare!
Raspunde

vWnuisBEcRzhVuWTY

Acum 12 ani

Politia sibiu E2 80 93 showroom auto.. Very nice :)
Raspunde

VrWkAnQGL

Acum 12 ani

Politia sibiu E2 80 93 showroom auto.. Super :)
Raspunde

TtanOONzZhcKk

Acum 12 ani

Politia sibiu E2 80 93 showroom auto.. Retweeted it :)
Raspunde

ADQRUXPNPJ

Acum 12 ani

Politia sibiu E2 80 93 showroom auto.. Smashing :)
Raspunde

alex

Acum 9 ani

îi criticaţi pe poliţisti doar că voi nu aţi avut cap să faceţi o şcoală ca asta,rataţilor .Dacă are avion vouă vă dă inelul de la paraşută.Vedeţivă de treabă şi nu vă mai legaţi de ei, fără ei ar fi vai de capul ţării asteia în care toţi fură de sus în jos.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus