Luni,
27.06.2022
Ceata
Acum
13°C

Cu executare: Merișor Ceranu, condamnat la trei ani și jumătate de închisoare. Sentința nu e definitivă

Cu executare: Merișor Ceranu, condamnat la trei ani și jumătate de închisoare. Sentința nu e definitivă

Tribunalul Sibiu l-a condamnat pe Merișor Ceranu la trei ani și jumătate de închisoare pentru trafic de influență. Este vorba de persoana care a trecut prin fotolii precum cel de șef de cabinet al Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu ori șef de cabinet al Instituției Prefectului.

Merișor Ceranu a fost condamnat la doi ani și două luni de închisoare pentru trafic de influență în formă continuă (raportat la faptele denunțate de un martor care i-a dat 4.500 de euro, pentru a-i fi rezolvată intrarea fiului său la AFT) și la câte doi ani de închisoare pentru alte două infracțiuni de trafic de influență. În final, instanța sibiană i-a aplicat o pedeapsă de trei ani și jumătate de închisoare, alături de interzicerea unor drepturi. ”Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de doi ani şi două luni închisoare la care se adaugă un spor obligatoriu de un an şi patru luni, pedeapsa finală stabilită pentru inculpat fiind de trei ani și șase luni închisoare”, se arată în sentința dată pe 2 mai 2022.

Printre drepturile care îi sunt interzise lui Ceranu pe o perioadă de patru ani sunt acela de a fi ales, de a ocupa vreo funcție la stat ori vreo funcție de conducere într-o societate de drept public.

Tribunalul Sibiu a mai dispus și confiscarea a 4.500 de euro pe care Ceranu i-a primit de la un martor denunțător și plata a 5.500 de lei, drept cheltuieli judiciare către stat.

Șpăgi pentru orice

Potrivit rechizitoriului pe baza căruia Ceranu a fost trimis în judecată în luna iulie a anului 2019, fostul șef de cabinet al Instituției Prefectului cerea șpăgi pentru a ”rezolva” cam orice: de la admiterea la Academia Forțelor Terestre, la angajări la Aeroport, transferuri în cadrul Jandarmeriei ori obținerea de carnet de șofer.

Sentința dată de Tribunalul Sibiu poate fi atacată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Detalii despre rechizitoriul întocmit de procurori puteți citi aici: Dosarul lui Merișor Ceranu. Plin de datorii, ”negociază” trei șpăgi într-o zi

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Dobrila

Acum 1 lună

Spagi pentru orice! Asta-i obiectivul pentru toti directorii la stat, in special pentru cei care nu se mai satura de functii, santaje ....
Raspunde

Emil

Acum 1 lună

MAI este pepiniera mafiei romane.
Raspunde

Nicușor von Șorliken

Acum 1 lună

Merișor Ceranu, ce nume ardelenesc, din tată-n fiu! :))))))
Raspunde

Marcel

Acum 1 lună

Mă mir doar că numai acum s-au "descoperit" aceste fapte! Merișor Ceranu are "antecedente"de când era purtator de cuvânt la Academia Forțelor Terestre! De atunci primea mită! Când a văzut că este luat la ochi a shimbat Ministerul! A trecut la Interne! Știa că se poate lua mai multă mită! Cerea mită pentru orice ! Trebuia să-și plătească datoriile de la poker! E unom bolnav după poker! ****

Raspunde

Marcel

Acum 1 lună

Sunteți cam părtinitori! Nu publicați tot! Este un escroc, jucător de poker( împreună cu cei din familie), corupt și mare mincinos!

Raspunde

Un sibian

Acum 1 lună

"d-nul Merisor" e in plopisor...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus