Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

117 morti in urma violentelor din Kirgizstan

Bilanţul violenţelor interetnice din sudul Kîrgîzstanului a crescut la 117 morţi şi aproape 1.500 de răniţi, a anunţat luni Ministerul kîrgîz al Sănătăţii, în cea de-a patra zi de confruntări, potrivit Mediafax. "Numărul morţilor din regiunile Oş şi Djalal-Abad a ajuns la 117 ", a anunţat ministerul într-un comunicat, adăugând că 1.485 de persoane au fost rănite, dintre care 779 au fost spitalizate.

Kîrgîzstanul a extins duminică starea de urgenţă în sudul acestei ţări din Asia centrală şi a ordonat forţelor sale de ordine să deschidă focul atunci când este necesar pentru a contracara violenţele interetnice.

Autorităţile interimare din Kîrgîzstan, sosite la putere la începutul lui aprilie, în urma unei revolte sângeroase (87 de morţi) care l-a înlăturat de la putere pe preşedintele Kurmanbek Bakiev, s-au confruntat de atunci cu mai multe valuri de violenţe, în condiţiile în care un referendum pe tema unei noi Constituţii este prevăzut la 27 iunie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 239

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus