Duminică,
21.07.2024
Parțial Noros
Acum
24°C

Au vrut Transfagarasan, zapada au primit

Câţiva turişti care se deplasau cu două autoturisme de la Sibiu spre Curtea de Argeş, pe Transfăgărăşan, drum închis parţial circulaţiei rutiere până la 1 iulie, au rămas blocaţi o jumătate de oră din cauza unei bucăţi mari de zăpadă căzută de pe munte şi au cerut ajutor la Serviciul de urgenţă 112, relatează Mediafax.

Turiştii, care se deplasau în două autoturisme, de la Sibiu spre Curtea de Argeş, au ajuns, la un moment dat, în zona kilometrului 115+750 metri, cea a tunelului de la limita judeţelor Sibiu şi Argeş, pe un tronson unde traficul rutier este închis până în 1 iulie.

Din cauza unei bucăţi mari de zăpadă căzută pe carosabil de pe versant maşinile nu au mai putut înainta, astfel că turiştii au cerut ajutor la Serviciul Unic de Urgenţă 112.

La faţa locului, s-au deplasat drumarii, cantonaţi în apropiere, care, cu ajutorul a două vole, au îndepărtat zăpada de pe carosabil, la acţiune participând şi salvamontiştii argeşeni.

Drumarii argeşeni au precizat că DN 7 C, Transfăgărăşan, şoseaua situată la cea mai mare altitudine din România, este închis parţial pe sectorul de drum cuprins între kilometrul 104, Piscu Negru, şi kilometrul 131 Cabana Bâlea Cascadă, în perioada 31 octombrie - 30 iunie 2010, fiind semnalizat la capete cu indicatoarele "Drum înzăpezit - Drum închis" şi "Drum înzăpezit - Căderi de avalanşă", iar circulaţia se va redeschide începând cu 1 iulie.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Profesor de geografie

Acum 14 ani

ŞOSEAUA SITUATĂ LA CEA MAI MARE ALTITUDINE DIN ROMÂNIA ESTE DN 67C - Novaci-staţiunea Rânca-Obârşia Lotrului-Valea Sebeşului-Sebeş - cunoscut şi sub numele de Şoseaua Transalpina. Aceasta atinge, în pasul Urdele, altitudinea de 2147 metri(vezi imagini de pa Transalpina pe google.ro).
Raspunde

Profesor de geografie

Acum 14 ani

ŞOSEAUA SITUATĂ LA CEA MAI MARE ALTITUDINE DIN ROMÂNIA ESTE DN 67C - Novaci-staţiunea Rânca-Obârşia Lotrului-Valea Sebeşului-Sebeş - cunoscut şi sub numele de Şoseaua Transalpina. Aceasta atinge, în pasul Urdele, altitudinea de 2147 metri(vezi imagini de pe Transalpina pe google.ro).
Raspunde

Mos

Acum 14 ani

Domnule profesor - 67C va fi sosea cand se va termina asfaltarea -pana atunci ramane doar "Drumul regeluyi".Bine ca se va termina asfaltarea ia aceasta toamna,sa speram.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus