Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Catherine Zeta-Jones a fost decorata de Regina Marii Britanii. Vezi pentru ce!

Actriţa galeză Catherine Zeta-Jones şi campioana olimpică Amy Williams se numără printre personalităţile care au fost decorate de Elizabeth a II-a a Marii Britanii, cu ocazia zilei de naştere a reginei.

Cu ocazia acestei aniversări, 975 de persoane au fost decorate. 47% dintre acestea sunt femei, iar 7,3% sunt reprezentanţi ai minorităţilor etnice, aceasta fiind una dintre cele mai diverse liste anuale de persoane decorate cu această ocazie până în prezent.

Catherine Zeta-Jones, care a câştigat un premiu Oscar în 2003, pentru rolul din musicalul "Chicago", va primi titlul de Comandor al Imperiului Britanic, pentru serviciile aduse cinematografiei, dar şi pentru activităţile caritabile desfăşurate în Ţara Galilor.

Ordinul Imperiului Britanic are cinci clase de decoraţii. Cele mai comune sunt, în ordine crescătoare, Membru al Imperiului Britanic (MBE), Ofiţer al Imperiului Britanic (OBE), respectiv Comandor al Imperiului Britanic (CBE).

Amy Williams, care a cucerit pentru Marea Britanie primul titlu olimpic individual la proba feminină de skeleton din ultimii 30 de ani, la Jocurile de Iarnă de la Vancouver, a primit titlul de Membru al Imperiului Britanic.

Tot la categoria Sport, jocheul Tony McCoy a devenit Ofiţer al Imperiului Britanic, în timp ce pilotul de Formula 1 David Coulthard a primit titlul de Membru al Imperiului Britanic.

Printre celelalte personalităţi onorate de regina Elizabeth a II-a se numără cercetătorii Frank Duckworth şi Anthony Lewis (MBE), antreprenoarea Tamara Mellon (OBE), creierul din spatele brandului de pantofi Jimmy Choo, şi Robin Millar (CBE), producătorul "vinovat" de 150 de discuri de platină şi aur, dar şi de 44 de hituri No 1, care a lucrat, printre alţii, cu Sting şi Peter Gabriel.

Regina Elizabeth a II-a îşi sărbătoreşte ziua de naştere de două ori pe an. Ea s-a născut pe 21 aprilie, însă aniversarea sa "oficială" este marcată în iunie, în timpul unei parade militare organizate în centrul Londrei. Anul acesta, ea a împlinit 84 de ani, iar ziua sa de naştere oficială a fost sărbătorită sâmbătă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus