Joi,
28.10.2021
Partial Noros
Acum
-4°C

Guvernul a aprobat constructia autostrazii Orastie - Sibiu

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construcţia autostrăzilor Orăştie-Sibiu şi Lugoj-Deva, a informat, joi, purtătorul de cuvânt al Executivului, Ioana Muntean.

Hotărârea a fost luată în şedinţa de Guvern de miercuri.

Finanţarea obiectivelor se face prin fonduri nerambursabile alocate de Comisia Europeană în proporţie de 85% şi 15% din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

Cele două autostrăzi fac parte din Coridorul IV, care leagă Nădlac de Constanţa, cu o lungime totală de 872 km, iar valoarea totală a investiţiei se ridică la 4,5 miliarde de euro.

"Cele două tronsoane de autostradă fac parte din Coridorul IV al Reţelei trans-europene de transporturi (TEN - T), fiind situate între Nădlac şi Piteşti, şi fac legătura – în final - cu portul Constanţa.

Coridorul Pan-European de Transport nr. IV, va avea profil de autostradă, pe aliniamentul Nădlac – Arad – Timişoara – Lugoj – Deva – Sibiu – Piteşti – Bucureşti – Constanţa, cu o lungime totală de circa 873 km, valoarea totală a investiţiei ridicându-se la peste 4,5 miliarde de euro. În prezent se află în curs de realizare autostrada Arad – Timişoara, cât şi autostrada din Ungaria care face legătura cu Nădlac", se mai arată în comunicatul de presă al Guvernului României.

Comentarii

6 comentarii

OBP

Acum 11 ani

sper sa mai prind si eu autostrada asta gata, am 30 de ani :)
Raspunde

xman

Acum 11 ani

@OBP: cate pretentii ai si tu...probabil ca la inaugurare masinile cu roti nu se mai folosesc deja si o sa avem vehicule la firul ierbii de pe marginea autostrazii:)
Raspunde

trei

Acum 11 ani

Oricum sunt mai multe sanse sa o vedem pe asta finalizata, decat Autostrada Transilvania. Aici contributia UE este de 85%. Se va juca dupa cum dirijaza Bruxelles-ul si poate asta e sansa noastra de a vedea ceva. Mai ramane sa speram ca mai tine Uniunea pana termina astia lucrarea.
Raspunde

eu

Acum 11 ani

Daca OBP crede ca are sanse sa mai circule pe acesta autostrada, eu conform principiului ca speranta moare ultima, sper ca macar ea "speranta" s-o mai vada gata, ca eu n-am nicio sansa. Adio fratilor si poate intr-o alta viata.
Raspunde

Jaco

Acum 11 ani

In sfarsit se face dreptate.Acesta este coridorul sustinut de Europa,din f multe motive.Pana la urma masinatiunile udmr-ului si pnl-ui nu vor da roade...Imperiul habsurgic a mai facut un abuz acum 150 de ani cand au deviat tronsoanele de cale ferata ce legau Ardealul de Regat prin Brasov,cand de fapt,cel mai logic nod era Sibiul.Si asta numai din interese politice ...
Raspunde

@jaco

Acum 11 ani

vezi tu dragule , au stiut ei Habsburgii de ce au deviat tronsoanele de care vorbesti...au incercat sa nu fim contaminati si noi cei din ardeal...dar , din pacat nu au reusit...pacat !!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus