Luni,
13.07.2020
Parțial Noros
Acum
20°C

Scumpirile traseelor Transmixt, amanate. Se scumpeau tocmai traseele cele mai aglomerate

24 Iunie 2010 21:17

Solicitarea societății de transport Transmixt SA de a scumpi costul biletelor pentru transportul intra-județean de la 1 iulie 2010 a fost amânată de consilierii județeni. SC Transmixt a motivat necesitatea scumpirii biletelor de călătorie cu 7,39% în medie, pe motiv de creștere a costurilor de operare. SC Transmixt SA are gestiunea delegată a serviciului de transport public județean prin curse regulate.
Consilierii județeni, însă, au cerut detalii asupra acestei solicitări de scumpire, cu atât mai mult cu cât numai anul trecut a fost operată o scumpire în acest domeniu. ”Anul trecut a avut loc o creștere a abonamentelor și nu a biletelor”, a spus Bottesch.
Viorel Roșu, consilierul județean din partea PDL, a atras, însă, atenția că este vorba de o scumpire mult mai mare, pe anumite trasee. ”7,39% este, de fapt, o medie, căci pe unele trasee solicitarea de scumpire a biletelor prevede o creștere și de 30%. Am cerut în comisie o notă de fundamentare a acestor solicitări”, a declarat Roșu.
Mai mult, președintele CJ Sibiu a remarcat că cele mai mari scumpiri sunt solicitate tocmai pe traseele cele mai aglomerate. ”Se pare că acolo unde cursele sunt mai solicitate, prețurile cresc mai mult și atunci media aritmetică a procentului de scumpire nu e corectă”, a concluzionat Bottesch.
”Costurile la operator au crescut, cu 9% probabil. Pentru ședința viitoare vom pune toată documentația necesară la dispoziție”, a promis vicepreședintele CJ, Ioan Banciu.

 

Vizualizari: 85

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus