Joi,
24.06.2021
Cer Senin
Acum
31°C

Papa merge in Marea Britanie

Vaticanul a confirmat oficial  vizita Papei Benedict al XVI-lea în perioada 16-19 septembrie în Marea Britanie, "ca răspuns la invitaţia" reginei Elisabeta a II-a, liderul Bisericii Anglicane, şi a episcopilor Angliei, Ţării Galilor şi Scoţiei, anunţă Mediafax.  În cursul acestei călătorii, prima a lui Benedict al XVI-lea în Marea Britanie, Papa va face o vizită reginei în palatul său Holyroodhouse, din Edinburgh (Scoţia) şi va celebra o slujbă la Glasgow, a anunţat părintele Federico Lombardi, purtător de cuvânt al Vaticanului, într-un comunicat.

La Londra, Papa se va întâlni cu "reprezentanţi ai lumii politice, culturale şi economice" la Westminster Hall, va participa la o celebrare ecumenică în abaţia Westminster şi la o ceremonie de rugăciune în Hyde Park.

Papa va conduce şi ceremonia de beatificare a cardinalului John Henry Newman, teolog şi pedagog al secolului al XIX-lea, la Birmingham.

Această vizită, anunţată din luna martie de autorităţile britanice, a provocat deja reacţii indignate în Marea Britanie.

Reverendul Ian Paisley, figură istorică a protestantismului radical în Irlanda de Nord, a apreciat că invitaţia Papei Benedict al XVI-lea în Marea Britanie este o "eroare" şi i-a calificat drept "anticrişti" pe preoţii vinovaţi de comiterea de abuzuri sexuale asupra unor copii.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus