Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Copiii sinistratilor din Moldova vin la Sibiu in tabara. Ajutati-i!

Câteva sute de copii din familiile sinistrate din Moldova vor sosi începând de săptămâna viitoare, în tabăra din oraşul sibian Sălişte, unde li se va asigura transportul, cazarea şi mâncarea gratis, a declarat miercuri, pentru Agerpres, şeful Direcţiei Judeţene pentru Tineret, Claudiu Spânu.
"Am primit lista cu copiii care vor putea fi cazaţi în tabără, am predat-o prefecturii pentru a fi validată. Apelul nostru este pentru a fi ajutaţi cu alimente pentru a le asigura masa copiilor. Vrem să aducem până la 800 de copii la Sălişte. Oricine vrea să ajute cu alimente neperisabile, haine, încălţăminte, dulciuri, jucării pentru copii, poate să o facă", a spus Claudiu Spânu.
Acesta a explicat că deja a fost contactat de primarul oraşului Sălişte, Dumitru Teodor Banciu care l-a asigurat că sibienii din Mărginimea Sibiului vor dona alimente pentru a asigura mâncarea copiilor.
Preşedintele PNL Sibiu, deputatul Mircea Cazan, a anunţat că, joi, liberalii vor duce la tabăra din Sălişte, câteva sute de alimente donate de membrii de partid, dar mai ales de sibieni în ultimele cinci zile.
"Noi vom inventaria în această seară exact cantităţile pe care le avem de alimente şi le vom duce la Sălişte pentru a asigura mâncarea pentru sutele de copii care vor veni din Moldova în această lună. Vom dona şi celelalte ajutoare pentru copii, haine, încălţăminte şi jucării", a spus Mircea Cazan.
Tabăra din Sălişte este situată la o distanţă de doi kilometri distanţă de DN5E şi 23 de kilometri distanţă de municipiul Sibiu. În tabără pot fi cazaţi 80 de copii, în camere cu două şi cu patru locuri, cu grupuri sociale pe hol. Tabăra are o cantină proprie, unde copiii pot servi trei mese pe zi. În incinta taberei există două terenuri de sport, unde copiii pot juca fotbal, handbal, volei, tenis de câmp şi baschet.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

yo

Acum 13 ani

Dar drumul cand au de gand sa-l faca pana acolo la trabara?D-nul Banciu o sa iasa bine la imagine cu asta dar nu face nimik ptr tabara aceea si satul la care duce acel drum.Acolo ar avea copii ce sa vada si pe unde sa mearga in excursii.In satul Amnas este superb,o panorama extraordinara,daca s-ar face ceva ar fii nemaipomenit dar din pacate inca o data se dovedeste faptul ca acest primar Banciu nu face NIMIK pentru acest sat frumos si imprejurimi.La urma urmei tot primaria ar avea de cistigat de pe urma taberei.
Raspunde

l

Acum 13 ani

un gest frumos din partea directie de tineret sibiu, se vede ca au un director cu suflet mare. sper sa mearga cat mai multi oameni cu ajutoare pt ca sunt copii care nu au facut nimic rau pe acest pamant... mult succes in acest proiect..
Raspunde

rudolf

Acum 13 ani

Bolnav de cancer la 24 de ani Mă numesc Magyara Rudolf Leonard, am 24 de ani şi bani prea puţini pentru a-mi permite medicamentele necesare tratării afecţiunilor de care sufăr. Nu am pe nimeni, am crescut, de la un an, în mai multe case de copii din Sibiu, iar de la 18 ani sunt pe drumuri. Acum dorm la un adăpost de noapte din Sibiu şi nu pot munci pentru că medicii mi-au interzis efortul fizic. Sufăr de ciroză hepatică, ulcer, leucemie şi scolioză toracică şi am nevoie, lunar, de medicamente în valoare de aproape cinci milioane de lei pentru a putea urma tratamentul prescris de medici. Mă adresez oamenilor cu suflet şi credinţă în Dumnezeu să mă ajute pentru a putea continua acest tratament. Cei care doresc, mă pot ajuta cu mici donaţii în contul deschis la BCR : RO36RNCB0231088855520001 (lei). Vă rog ajutaţi-mă! dacă nu, pot să mor! E-mail: [email protected] Telefon: 0757205495 Vă mulţu mesc anticipat. Boală, disperare, durere, neajutorare şi câte sinonime ar putea descrie situaţia acestui om. În jurul nostru în fiecare zi mor oameni. Mor sau trăiesc cu o frică teribilă de moarte din cauza indiferenţei noastre. În fiecare zi semenii noştri duc poveri grele în sufletele lor. Cine dintre noi este gata să întindă o mână de ajutor??? Nu pot să ajut acest om financiar, dar vreau prin acest anunţ să sesizez pe cei care nu stau cu mâna întinsă şi pot să pună ceva deoparte ca să contribuie la această nevoie. Dumnezeu spune că: religiunea curată şi neîntinată înaintea Lui constă în cercetarea văduvelor şi orfanilor în necazurile lor. (Iacov 1). Tu ce faci în acest sens. Contribuie şi tu la salvarea lui Rudolf. Am aflat despre situaţia lui de la el, când a lăsat mesajul de mai sus într-un comentariu pe acest blog. 0757205495
Raspunde

@rudolf

Acum 13 ani

io cred ca o sa mori.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus