Marţi,
04.10.2022
Ploi Scurte
Acum
7°C

Taxa de 3 sau 4 euro pe autostrazi

Utilizarea autostrăzilor din România ar putea fi taxată, din vara anului viitor, cu 3 sau 4 euro pe suta de kilometri, a declarat, miercuri, la Calafat, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, potrivit Mediafax. Autorităţile române lucrează la o strategie privind taxarea porţiunilor de autostradă aflate pe coridorul IV pan-european, document care va fi transmis Comisiei Europene, a declarat Berceanu, citat de corespondentul MEDIAFAX.
"În acest moment, sunt nişte proiecte de porţiune de autostrăzi de pe culoarul IV care se află la Comisia Europeană pentru aprobare. Acestea vor fi aprobate, însă pentru următoarele porţiuni va trebui să furnizăm o strategie la Comisia Europeană privind taxarea pentru autostrăzi. Şi nu este vorba neapărat de taxare, ci este vorba de sumele care se vor strânge pentru întreţinerea autostrăzilor", a afirmat Berceanu.
El a adăugat că întreţinerea autostrăzilor reprezintă o cerinţă a Uniunii Europene întrucât "contribuabilii europeni sunt interesaţi ca atunci când dau nişte bani pentru autostrăzi acestea să fie întreţinute conform normelor UE".

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

6 comentarii

Codrin Stefanescu

Acum 12 ani

Avand in vedere faptul ca la toamna se va deschide pentru traficul rutier autostrada de centura a municipiului Sibiu, intreb si eu: Se va plati si tranzitul pe viitoarea mini-autostrada de la marginea Sibiului?
Raspunde

Turist

Acum 12 ani

Mai du-te dracului ,,domnule" Berceanu. Ai o fantezie foarte vie pentru mintea ta de bilbiit. La gasirea de noi taxe FOARTE mari, sinteti foarte abili, acesti PDL-sti ciumati Nici n-aveti autostrazi, dar taxe noi inventati, de parca sinteti neam cu Einstein.
Raspunde

radu.berceanu@mt.ro

Acum 12 ani

Cum a cerut Berceanu darul de la „regii asfaltului”: „Trimiteţi pe adresa mea de mail propunerile de ajutorare, să nu ajungă în alte zone!”(preluare din cotidianul Gandul, de astazi, 09.07).
Raspunde

radu.berceanu@mt.ro

Acum 12 ani

DECI, STIMATI CITITORI, CINE ARE NEMULTUMIRI LEGATE DE ROVIGNETA, SAU, NU IN ULTIMUL RAND, DE TRAFICUL INFERNAL DIN MUNICIPIUL SIBIU(OARE CHIAR VA FI DESCHISA INTEGRAL CENTURA OCOLITOARE IN NOIEMBRIE CURENT), SA TRIMITA UN E–MAIL LA ADRESA DE MAI SUS. MULTUMESC.
Raspunde

radu.berceanu@mt.ro

Acum 12 ani

LA LADA DE GUNOI A ISTORIEI CU P.D.–L.–UL SI CU PEDELEPRELE(ACUM EI STIU CA LA ALEGERILE VIITOARE NU VOR MAI FI ALESI IN PARLAMENT(PRIN URMARE, MULTI VOR RAMANE FARA SLUJBA) SI DE ACEEA, VOR SA FURE ACUM CAT SE POATE FURA)! IN ACEST SENS, CITITI IN ZIARUL GANDUL CE SPUN EU LA O SEDINTA CU "REGII ASFALTULUI" DESFASURATA IN SEDIUL MINISTERULUI TRANSPORTURILOR!
Raspunde

Taxa

Acum 12 ani

Turistule, cam cine ar trebui, dupa desteapta ta parere, sa plateasca întretinerea autostrazilor ? Tot poporul sau doar utilizatorul lor ? Daca ai iesit vreodata din satul matale si te-ai urcat pe autostrazile Europei, ai platit desigur o taxa. Ti-au placut cum arata si cum sunt întretinute ? No, pai lucrarile alea se fac cu banii de pe taxe.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus