Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Guvernul dixit: faceti concedieri, primarilor!

Guvernul a decis – primii bugetari concediaţi sunt cei din primării. Au fost emise şi limitele maxime de posturi permise administraţiilor locale. La Sibiu, e cel mai greu, vor rămâne 699 de angajaţi. Trebuie reduse peste 400 de posturi, majoritatea, din fericire, vacante. Din nefericire, 120 de angajaţi vor fi concediaţi.  La Evidenţa Populaţiei sunt 54 de posturi în organigramă. Angajaţi efectiv, 31 de oameni. Încă şapte trebuie să plece. Sec. Poliţia Comunitară are o structură cu 300 de posturi prevăzute. Ocupate sunt 190. Din acestea, 43 vor trebui reduse. Din celelalte servicii publice ale Primăriei vor mai fi disponibilizaţi alţi 70 de oameni. A decis Guvernul.
LA Instituţia Prefectului, în schimb, din cei doi subprefecţi trebuie disponibilizat unul. În schimb, la Spitalul Clinic Judeţean, semnul întrebării mai planează asupra personalului administrativ. De la Financiar vor fi concediaţi zece din 17, la Audit din cei doi angajaţi va pleca unul, iar din cele trei posturi de la Juridic, unul este vacant. Dar tot va trebui dat afară un angajat. Medici, nu, dar săptămânal asistentele medicale, în special, depun cereri pentru concedii fără plată de 6 – 12 luni. Pentru a pleca la muncă în străinătate.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus