Sâmbătă,
02.12.2023
Cer Senin
Acum
16°C

Moara Cibin. Inapoi la fuziuni

După o pauză de circa un an, revin discuţiile legate de fuziunea firmelor din Sibiu membre ale grupului Boromir. Conform unui plan aşternut încă din 2008, Moara Cibin ar fi trebuit să absoarbă firmele Amylon Sibiu, Panemd Mediaş, Comcereal şi Extrasib. Planurile au fost oarecum date peste cap de un parteneriat de afaceri început de grupul Boromir cu Feleacul Cluj, prin firma Amylon. A urmat o primă fuziune, între Moara Cibin şi Comcereal, iar apoi, lucrurile au stagnat. Acum, problema fuziunii este pusă din nou pe masă.
Conducerea Moara Cibin a convocat acţionarii în 16 august pentru a se pronunţa asupra fuziunii "în principiu" cu alte trei firme sibiene membre ale grupului, Amylon, Panemd şi Cerealcom din Şeica Mare.
Boromir, grup de morărit şi panificaţie, este controlat de omul de afaceri Constantin Boromiz. El deţine, prin Boromir Ind, 66% din capitalul Moara Cibin, firmă cu un capital social de 10 mil. lei. La rândul ei, firma Moara Cibin este acţionarul majoritar al Amylon, în timp ce firmele Boromir Ind şi Boromir Prod au participaţii de 17,19% şi respectiv 11,4% din acţiunile producătorului de amidon.

Firma de panificaţie şi morărit Moara Cibin este una din firmele cu rulaj important din judeţul Sibiu. Compania a înregistrat anul trecut un profit record, de 2,11 mil. lei, cel mai mare din ultimii ani, dupa ce în 2008, câştigul s-a cifrat la doar 209.000 de lei. În 2009, afacerile Moara Cibin au fost în scădere cu 29,3% faţă de 2008, ajungând la 62,23 mil. lei.
Amylon Sibiu, alături de Moara Cibin, sunt firme cotate pe Bursa de Valori Bucureşti. Amylon Sibiu are o capitalizare de circa 5,5 milioane de lei, iar Moara Cibin, de circa 36 milioane de lei.
Amylon a cumpărat în 2008 de la firma Feleacul din Cluj mai multe linii de producţie. La acel moment, Feleacul anunţa că renunţă la producţia de dulciuri, preluata de Amylon Sibiu, şi îşi reorientează activitatea pe segmentul imobiliar, urmand să îşi schimbe denumirea în Felinvest. Acum, Felinvest a îngheţat proiectul imobiliar de 36 milioane euro, de pe amplasamentul fostei fabrici de dulciuri din Cluj, căutând finanţare.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus