Joi,
29.09.2022
Cer Senin
Acum
14°C

Lansare marca Zeno Popovici: atlas de 658 de pagini si 40 de ani de experienta

Lansarea celei mai recente cărți semnate de academicianul Zeno Popovici (foto) coincide cu declararea acestuia ”expert mondial”. Un tom de specialitate, ”Atlas în culori de reconstrucție a faringelui”, este cartea care i-a adus, încă o dată, recunoaștere internațională medicului sibian – faimosul chirurg Tom Ryan DeMeester din Los Angeles l-a desemnat pe Zeno Popovici ”world authority” (expert mondial), pentru acest atlas, prima carte de acest fel în domeniu.
”Atlasul încearcă să aducă o rază de soare în viața acestor naufragiați, a căror suferință este pricinuită de lipsa noastră de înțelegere a maladiei lor. Sperăm că acest mileniu va realiza primul transplant de faringe. Cartea este adresată specialiștilor, având un format enciclopedic (658 pagini, 1214 ilustrații, 300 în culori) și este bazată pe o statistică personală a autorului de 400 cazuri operate, fiind scrisă în limba engleză academică de circulație internațională”, scrie în recenzia volumului.
Lansarea de la finele săptămânii trecute a fost pigmentată de inegalabilul stil oratoric al lui Zeno Popovici. ”Nu mi-e rușine să spun, la început am avut o rată de mortalitate în sala de operații destul de ridicată. Dar, după ce am învățat vascularizația, mi-a fost acceptată această rată. Știți, dacă nu este bună vascularizația, moare organul, dar moare și stăpânul”, a povestit, mucalit, Zeno Popovici, care tocmai a trecut în această primăvară către 88 de ani.
Lansarea volumului său a fost făcută în prezența prietenilor, atât medici, cât și ”profani”. ”Gata, după asta mă liniștesc”, a glumit academicianul sibian.
Printre multele titluri ale lui Zeno Popovici se numără și cel de membru al Clubului Rotary Cibinium, ai cărui reprezentanți au asistat, de asemenea, la evenimentul de la sfârșitul săptămânii trecute.


Pentru experți

”Faringele, împreună cu laringele, formează un organ vital important, care are trei funcții principale: deglutiția, respirația și fonația. Cea din urma reprezintă cea mai importantă cale de comunicare interumană. Faringele poate fi alterat prin maladii benigne sau maligne, care uneori pot fi fatale. Reconstrucția este multidisciplinară, cuprinzând diferite specialități chirurgicale: ORL-ul, chirurgia maxilofacială, toracică, plastică și reparatorie, vasculară etc. Din această cauză, adesea chirurgul, în lipsa colaborării cu ceilalți specialiști, consideră acești bolnavi inoperabili și îi externează să moară la domiciliu”, vorbește Zeno Popovici despre atlasul scris de el.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Mircea

Acum 12 ani

Foarte frumos scris. Felicitari.
Raspunde

fost pacient

Acum 12 ani

expert mondial in rata de mortalitate ridicata, acest medic a omorat oameni in urma unor operatii banale - ex. apendicectomie. trista mostenire la cei 88 de ani.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus