Vineri,
09.12.2022
Innorat
Acum
10°C

La vanzare, proprietati imobiliare de peste 10 mil. de lei

Hale industriale, sedii de firmă şi terenuri valoroase sunt scoase la vânzare în lunile iulie şi august de către autorităţile fiscale ale judeţului, care execută astfel datornicii la stat. Proprietăţile imobiliare, cu o valoare semnificativă, de peste zece milioane lei, sunt scoase la vânzare deşi piaţa din Sibiu se mişcă foarte greu, potrivit agenţilor imobiliari. "În contextul actual, şansele ca aceste proprietăţi să se vândă sunt aproape nule", spune Bogdan Gicu, preşedintele filialei Sibiu a Uniunii Naţionale a Agenţiilor Imobiliare.

De altfel, autorităţile fiscale nu au prea avut succes anul acesta la vânzarea de proprietăţi imobiliare, după cum reiese din datele statistice ale Direcţiei de Finanţe. Potrivit datelor instituţiei, în primele şase luni din acest an, încasările din executări silite prin valorificarea terenurilor şi clădirilor au scăzut cu aproximativ 95 la sută  faţă de perioada similară din 2009, ajungând la circa 24.000 lei.

Cu toate acestea, Fiscul insistă să vândă proprietăţi de milioane de lei.

În una din licitaţiile programate pentru lunile viitoare, Fiscul vrea să obţină cel puţin 7,3 milioane lei pe două terenuri de construcţii şi o hală din Sibiu, aparţinând firmei Sib Peco SRL. Terenurile au suprafeţe de circa 3.100, respectiv 11.700  metri pătraţi. Licitaţia este programată în 20 iulie.

Un alt teren, de circa 10.400 metri pătraţi, din Bazna, însă, este scos la vânzare, împreună cu o fabrică de cărămidă, în 9 august. Proprietăţile sunt ale firmei Simarosib SA, iar valoarea de pornire a licitaţiei este de 1,9 milioane lei.

Fiscul mai încearcă să vândă şi un teren de casă din Ocna Sibiului, în suprafaţă de 400 metri pătraţi, proprietate a firmei Select Construct SRL. Licitaţia, care porneşte de la un preţ de 35.000 lei, este programată pentru 22 iulie.

În Mediaş, autorităţile fiscale vor să vândă, în 3 august, un alt teren de 256 metri pătraţi, pe care este ridicată aproape la gri o casă. Terenul este al firmei Amiral SRL. Preţul de pornire pentru această proprietate, 133.800 lei. În aceeaşi zi, 3 august, este programată, la Mediaş, o altă licitaţie, ce are ca obiect de vânzare un chioşc de pe strada Ilarie Chendi. Preţul pentru chioşc este de minim 6.350 lei.

Fiscul vinde şi proprietăţi din Târnava. În 3 august este programată licitaţia pentru vânzarea unui spaţiu comercial şi a unui teren de 1.600 metri pătraţi, din Târnava, aparţinând firmei Ape Med SRL. Preţul de pornire, 88.500 lei.

În fine, în Viile Sibiului, autorităţile fiscale vor să ia cel puţin 170.000 lei din vânzarea unui teren intravilan de 2.500 metri pătraţi al firmei Lineea 2000 SRL. Licitaţia este fixată pentru 29 iulie.

În primele şase luni ale anului, Fiscul a încasat din executări silite 93,2 milioane , cu 41,6 la sută mai puţin decât în perioada similară din 2009, când încasările se ridicau la 159,6 milioane lei. Banii strânşi din executările efectuate pe primele şase luni din 2010 reprezintă 12 la sută din veniturile totale la bugetul consolidat al Direcţiei de Finanţe Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus