Vineri,
27.05.2022
Acum
0°C

Mircea Cazan: “Voi cere o analiza a dezinteresului Ministerului Culturii fata de candidatura Sibiului la UNESCO"

Preşedintele PNL Sibiu, deputatul Mircea Cazan, membru al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, critică dezinteresul arătat de reprezentanţii Ministerului Culturii, faţă de dosarul de candidatură a Sibiului la UNESCO.

'Este inadmisibil ca nici măcar un reprezentant al Ministerului Culturii să nu vină astăzi (joi, 22 iulie 2010) la dezbaterea de la Sibiu, legată de UNESCO. Nu îmi explic nici de ce Ministerul Culturii nu a explicat clar Sibiului, ce avantaje şi dezavantaje presupune fiecare din cele trei variante: dacă candidăm singuri pentru UNESCO, dacă mergem cu Mărginimea Sibiului, dacă mergem cu Sighişoara? Ce fac specialiştii Ministerului Culturii care au întocmit deja documentaţia la dosarul Sibiului pentru UNESCO? Dezinteresul Ministerului Culturii faţă de Sibiu este inexplicabil. Am adresat de aproape două luni de zile o interpelare legat de candidatura la UNESCO şi nimeni nu a dat nici un răspuns. Voi cere o analiză serioasă a modului absolut dezinteresat în care Ministerul Culturii tratează Sibiul, primul oraş românesc devenit Capitală Culturală Europeană. Sibiu - CCE a fost un program de importanţă naţională conform tuturor oficialilor, inclusiv conform preşedintelui Traian Băsescu şi a tuturor miniştrilor Culturii, indiferent de culoarea politică. La nici trei ani, Sibiul nu numai că nu mai este sprijinit, se loveşte grav în cultura lui şi în oamenii de cultură de aici', a spus deputatul Mircea Cazan, care din motive obiective nu a putut participa joi, la dezbaterea de la primărie şi a trimis în numele său pe domnul Puiu Fesan.

Preşedintele PNL Sibiu susţine poziţia exprimată deja de colegii săi de partid, atât la primărie, dar şi în şedinţa Consiliului Judeţean Sibiu şi se opune disponibilizării fără nici un discernământ a 169 de angajaţi, majoritatea artişti, instrumentişti, cântăreţi, dansatori.

'Sper ca domnul Emil Boc să îşi fi dat seama că a greşit şi că nu poate distruge cultura unei ţări. Cum să dăm afară muzeografii celui mai mare muzeu în aer liber din sud-estul României, cum e cel de la Sibiu? Cum putem oare să ne mai uităm în ochii actorilor păpuşari şi a miilor de copii, dacă distrugem Teatrul Gong? Sper că vor fi salvaţi instrumentiştii, muzicienii Filarmonicii sibiene, pentru că Sibiul este printre puţinele locuri din Europa care se mândreşte că aici au concertat Liszt, Johan Strauss, Brahms. Ce ambasadori mai buni are Sibiul decât Junii Sibiului care ne-au dus faima pe toate continentele? Susţin găsirea unor soluţii care să salveze soarta culturii sibiene şi a celor cu care ne-am mândrit în 2007, iar acum suntem datori să îi apărăm', a spus deputatul Mircea Cazan.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus