Ca să primească cantitatea necesară de substanţe nutritive, un român trebuie să mănânce un kilogram de roşii pentru a obţine beneficiile pe care în urmă cu 20 de ani le obţinea dintr-o singură tomată, spune pentru Gândul prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, citat de Mediafax.
"Astăzi, pentru ca organismul să beneficieze de aceeaşi cantitate de substanţe nutritive trebuie să mărim cantitatea de fructe sau legume pe care o mâncăm. De exemplu, înainte mâncam o roşie şi era suficient, astăzi trebuie să mâncăm un kilogram pentru ca organismul să primească aceeaşi cantitate de vitamine şi minerale", precizează prof. dr. Mencinicopschi.
Potrivit specialiştilor în nutriţie, alimentele au început să îşi piardă din proprietăţile avute în urmă cu 20 de ani. "Acest fenomen nu se întâmplă numai la noi în România, ci la nivel global", precizează biologul Livia Nena. Ea spune că agricultura tehnologizată practicată în secolul XXI a dus la creşterea numărului de cancere de colon, a bolilor de stomac şi de ficat.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 293


Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Mesterul dupe net
Acum 1 oră
Emil
Acum 2 ore
Sibian
Acum 2 ore
Lucrul bine facut - NOT
Acum 2 ore
Asdfasdf