Marţi,
07.12.2021
Ceata
Acum
1°C

Cand institutiile statului se iau "la misto"

Mai întâi, consilierul PSD, Adrian Besoiu, iar apoi vicepreşedintele Ioan Banciu au semnalat că Direcţia Finanţelor Sibiu corespondează "la mişto" sau "la oha" cu reprezentanţii Consiliului Judeţean. La ultima şedinţă a CJ, consilierii au cerut Direcţiei Finanţelor o situaţie cu exerciţiul bugetar al tuturor primăriilor din judeţ. Răspunsul a venit, însă nu i-a mulţumit pe consilieri. Direcţia cere Consiliului Judeţean punctual ce vor să ştie. "A fost un răspuns la oha, ca să nu spun altfel. Nu ştiu de ce se ascund", spune vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Banciu. "În răspunsul primit de la Direcţia FInanţelor se spune că trebuie să revenim cu o scrisoare în care să cerem elemente punctuale", a declarat în şedinţă consilierul PSD Adrian Besoiu. Preşedintele CJ, Martin Bottesch a cerut să fie retrimisă cererea către Direcţia Finanţelor, pentru a se vedea câte primării mai au finanţare până la sfârşitul anului pentru ajutoarele sociale, statistică pe care nu o are decât instituţia condusă de Grigore Popescu. 

De cealaltă parte, directorul Direcţiei Finanţelor Publice, Grigore Popescu, spune că el este luat "la mişto" de Consiliul Judeţean. "Eu cosider că ei au dat o solicitare la mişto. Aţi văzut solicitarea lor? Aţi văzut ce cer? Ei îmi solicită să anticipez problemele sociale din fiecare localitate din judeţ, până la sfârşitul anului. Ei mi-au mai solicitat o dată prin luna mai. Le-am trimis şi atunci un răspuns prin care le ceream să-mi spună exact ce doresc. Au lăsat-o aşa, iar acum văd că vin din nou, la fel. Să ne spună ce vor exact: execuţia bugetară a localităţilor sau altceva. Acum, în privinţa ajutoarelor sociale, fiecare primar a avut o strategie. Sunt primari care au sistat ajutoarele sociale pe perioada verii pe motiv că există posibilitatea acum ca aceşti oameni să meragă la cules de fructe de pădure sau să împletească coşuri. În alte primării a crescut numărul de dosare sociale pe perioada anului. Voi răspunde Consiliului Judeţean la o solictare exactă", a declarat Grigore Popescu pentru Turnul Sfatului.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

PLURY

Acum 11 ani

Mai întâi, consilierul PSD, Adrian Besoiu, iar apoi vicepreşedintele Ioan Banciu au semnalat că Direcţia Finanţelor Sibiu corespondează \"la mişto\" sau \"la oha\" cu reprezentanţii Consiliului Judeţean.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus