Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Coreea de Sud a inceput cele mai vaste manevre antisubmarin din istoria sa, in Marea Galbena

Coreea de Sud a lansat joi cele mai vaste manevre de apărare antisubmarin din istoria sa, în apropiere de zona de frontieră cu Nordul, în pofida ameninţărilor cu represalii din partea Phenianului, a anunţat Ministerul sud-coreean al Apărări, potrivit Mediafaxi. Guvernul de la Seul a avertizat miercuri că nu va "tolera nicio provocare" în cele cinci zile de manevre navale din Marea Galbenă. Coreea de Nord a asimilat, cu o zi înainte, aceste exerciţii cu o "invazie directă" şi a ameninţat cu o "ripostă fizică viguroasă".

Exerciţiul este conceput ca un avertisment la adresa Phenianului, după torpilarea, atribuită unui submarin nord-coreean, a corvetei Cheonan, în care au fost ucişi 46 de marinari sud-coreeni.

Potrivit unor oficiali militari sud-coreeni, la aceste manevre participă 29 de nave, între care un submarin şi un distrugător, 50 de avioane şi 4.500 de militari din cadrul forţelor terestre, navale, aeriene şi pazei de coastă.

Un purtător de cuvânt al Ministerului sud-coreean al Apărării a declarat că exerciţiile de tir submarin se vor desfăşura în apropiere de Baengnyeong, cea mai apropiată insulă de frontiera maritimă, contestată, cu Nordul.

Cheonan, pentru torpilarea căreia Seulul şi Washingtonul acuză Phenianul, în baza concluziilor unei anchete internaţionale, a fost scufundată în sud-vestul acestei insule.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Tag-uri: Marea Galbenă

Vizualizari: 207

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus