Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
3°C

Cele mai puternice companii sibiene, in anul crizei 2009: Polisano si Ambient

Compania Polisano, controlată de familia medicului sibian Ilie Vonica, este a 15- firmă din România, în topul firmelor cu capital autohton, aranjate în ordinea cifrei de afaceri înregistrată în 2009, primul an de cruntă criză în România.
În ciuda scăderii extrem de abrupte, compania lui Ioan Ciolan (foto), Ambient, s-a păstrat în primele 50 de afaceri românești ale acestei țări, potrivit datelor oferite de Registrul Comerțului. Surprinzător, niciuna din afacerile controlate de magnatul sibian Ilie Carabulea, nu apare în topul întocmit de Registrul Comerțului la comanda Ziarului financiar.

Cu o cifră de afaceri de 841,1 milioane de lei (aproximativ 200 de milioane de euro), firma controlată de Ilie Vonica este pe locul 15 în clasamentul celor mai mari companii românești din anul 2009. Cifra de afaceri pe 2009 a crescut cu mai bine de 25% față de cea din 2009, Polisano fiind, din punctul de vedere al cifrei de afaceri, a patra firmă românească din domeniul farmaceuticii.
În cazul Ambientului, comparația cifrei de afaceri din 2009 cu cea din 2008 scoate la iveală o situație deloc plăcută: cifra de afaceri a Ambient a scăzut anul trecut la aproape jumătate față de ce înregistra în 2008 - nai precis, scăderea a fost de 48,09%, de la 852,2 milioane de lei, la 442,3 milioane de lei în 2009. De altfel, căderea Ambientului este a doua ca proporție la nivel național în rândul marilor companii românești. Cu toate acestea, forța brandului sibian a menținut numele de Ambient pe locul 36 în topul celor mai mari companii românești în anul crizei 2009. Cea mai mare scădere a cifrei de afaceri din rândul celor mai mari companii românești a fost înregistrată de Romcar, importatorul Ford în România, companie controlată de Ion Țiriac.

”Acesta este primul top care îi scoate în faţă pe antreprenorii români ce înregistrează cu o singură companie rulaje de ordinul sutelor de milioane de euro, clasament în care nu intră oameni de afaceri cunoscuţi, precum Dan Şucu sau George Copos, care angajează mii de oameni şi au mai multe fabrici în România cu afaceri cumulate de zeci de milioane de euro, dar care pe o singură entitate fiscală au un business mai mic de 350 mil. lei (80 mil. euro), pragul de intrare în acest clasament”, comentează reporterii Ziarului financiar.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Senior

Acum 12 ani

Ciolan a lucrat destul de frumos in dezvoltarea afacerii. Pacat ca este un om fara cuvant.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus