Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Lucrari suplimentare la monumentele din Muzeul Astra, prin realocare de fonduri europene

Acoperişurile a 12 monumente din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului vor fi restaurate cu bani europeni, în cadrul unui proiect deja aprobat, după ce instituţia a primit acordul finanţatorului pentru realocarea fondurilor care au rămas, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Complexul Naţional Muzeal "Astra" din Sibiu, noi obiective ale Muzeului în aer liber primesc finanţare în cadrul unui proiect de conservare a patrimoniului, finanţat prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European. "Propunerea Complexului Naţional Muzeal «Astra» de realocare a unor sume disponibile în cadrul proiectului «Conservarea şi restaurarea patrimoniului etnografic din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului», finanţat prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European, a obţinut aprobarea Biroului Mecanismului Financiar de la Bruxelles. Ca urmare a acestui fapt vor fi finanţate lucrări suplimentare, la 12 acoperişuri extrem de degradate, dar şi alte activităţi", se arată în comunicat. Potrivit sursei citate, se vor aloca fonduri suplimentare pentru dotarea Centrului Astra pentru patrimoniu şi pentru formarea personalului. "Mai mult decât atât vor fi redirecţionate sume către o dotare a centrului pentru patrimoniu superioară din punct de vedere calitativ şi către organizarea unui seminar româno - norvegian despre conservarea şi valorificarea patrimoniului etnografic din lemn care va aduce împreună specialişti din muzeele în aer liber din România şi Norvegia şi asociaţii profesioniste în arte şi meşteşuguri cu scopul de a identifica interese comune şi de a dezvolta alte căi de colaborare", se precizează în comunicat.

Valoarea totală a proiectului implementat la Sibiu se ridică la aproximativ trei milioane de euro, subvenţia acordată de finanţatorii din Norvegia, Islanda şi Liechtenstein fiind de aproape 2,5 milioane de euro. Restul sumei provine din bugetul muzeului şi de la Consiliul Judeţean Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

LAIE

Acum 13 ani

Acoperişurile a 12 monumente din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului vor fi restaurate cu bani europeni, în cadrul unui proiect deja aprobat, după ce instituţia a primit acordul finanţatorului pentru realocarea fondurilor care au rămas, transmite corespondentul Mediafax
Raspunde

LAIIIE

Acum 13 ani

Acoperişurile a 12 monumente din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului vor fi restaurate cu bani europeni, în cadrul unui proiect deja aprobat, după ce instituţia a primit acordul finanţatorului pentru realocarea fondurilor care au rămas, transmite corespondentul Mediafax
Raspunde

FRUMOS

Acum 13 ani

Mai mult decât atât vor fi redirecţionate sume către o dotare a centrului pentru patrimoniu superioară din punct de vedere calitativ şi către organizarea unui seminar româno - norvegian despre conservarea şi valorificarea patrimoniului etnografic din lemn care va aduce împreună specialişti din muzeele în aer liber din România şi Norvegia şi asociaţii profesioniste în arte şi meşteşuguri cu scopul de a identifica interese comune şi de a dezvolta alte căi de colaborare\", se precizează în comunicat.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus