Marţi,
04.10.2022
Parțial Noros
Acum
10°C

Managerul SJU Sibiu spune ca o treime din hidrantii din intreaga unitate sunt incompleti

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Adrian Şanta, a declarat, luni, că a dispus un control în unitate înainte ca Ministerul Sănătăţii să ceară acest lucru şi a constatat că "o treime din hidranţii din întreg spitalul sunt incompleţi", dispunând remedierea acestei probleme.

"Noi am făcut un control săptămâna trecută şi cei doi pompieri angajaţi ai spitalului au verificat sistemul de stingere a incendiilor. Din păcate, am găsit ceva deficienţe pe care în termen de o săptămâna sper să le remediem. O treime din hidranţii din întreg spitalul sunt incompleţi, lipsesc fie furtunele, fie diuzele, dar am solicitat să fie cumpărate toate cele care lipsesc. În plus, mai avem probleme la racordaje, avem presiunea apei prea mică, iar în caz de nevoie apa nu ajunge până la ultimul etaj", a declarat corespondentului Mediafax Adrian Şanta.

Potrivit acestuia, spitalul se confruntă şi cu o lipsă acută a personalului.

"Există şi ceva deficienţe în ceea ce priveşte personalul. Avem, la nivelul întregului spital, probleme în ceea ce priveşte lipsa de personal. O mulţime de asistente, infirmiere şi îngrijitori pleacă la muncă în străinătate", a spus Şanta.

În ceea ce priveşte maternitatea din Sibiu, aceasta a primit o finanţare de patru milioane de euro pentru reabilitare completă, lucrările fiind prevăzute pentru următorii doi ani.

Între timp, printr-un ordin al prefectului de Sibiu a fost constituită, luni, comisia de verificare a spitalelor din judeţ. Membrii comisiei, reprezentanţi ai DSP şi ISU Sibiu, au la dispoziţie zece zile pentru a verifica toate cele şapte unităţi spitaliceşti din judeţ.

Potrivit datelor oficiale ale DSP Sibiu, niciunul dintre spitale nu are instalate detectoare de fum, urmând a fi verificate celelalte măsuri de prevenire şi stingere a incendiilor existente în aceste spitale.

Comisiile mixte de control, formate din reprezentanţi ai direcţiilor de sănătate public şi inspectori ISU, încep controalele la spitale pentru verificarea respectării normelor de prevenire a incendiilor, iar Ministerul Sănătăţii face licitaţie pentru avertizoare de fum. Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a semnat Ordinul comun cu ministrul Administraţiei şi Internelor privind constituirea comisiilor mixte de control în toate unităţile sanitare, din toată ţara, indiferent dacă sunt descentralizate sau nu, referitoare la respectarea dispoziţiilor legale privind apărarea împotriva incendiilor.

Comisiile au obligaţia ca în termen de zece zile de la data constituirii să întocmească un raport complet asupra deficienţelor constatate în fiecare unitate sanitară, care vor fi remediate de urgenţă.

Controalele se referă la aspecte privind limitarea propagării unui eventual incendiu, asigurarea căilor de evacuare necasare şi în stare de utilizare, dotarea cu mijloace de intervenţie, organizarea activităţii de apărare împotriva incendiilor şi verificarea realizării şi exploatării instalaţiilor utilitare ale construcţiilor.

Decizia a fost luată după ce în Secţia de Terapie Intensivă Nou-Născuţi de la Maternitatea Giuleşti din Capitală a izbucnit un incendiu, care nu a putut fi detectat la timp din cauza lipsei senzorilor de fum.

Cinci bebeluşi au murit şi alţi şase sunt răniţi grav în urma incendiului care a avut loc luni, la Secţia de Terapie Intensivă Nou-Născuţi de la Maternitatea Giuleşti din Capitală.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Sibiu Auto Moto Show

Acum 12 ani

Sibiu Auto Moto Show 28-29 August la Sala Transilvania. Prima expozitie Auto-Moto din SIBIU! Veti avea ocazia sa admirati masini tuning, super cars, old cars, rally cars, motoare (Enduro, Choppers, Race etc.), atv-uri modificate, automobile offroad, concurs de miss, prezentare de moda, demonstratii cu motoare, burn-out masini, tombole pentru vizitatori si premii pentru participanti.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus