Marţi,
31.01.2023
Innorat
Acum
-2°C

Festival al branzei si al tuicii, la Rasinari

Producători din judeţul Sibiu şi judeţele limitrofe se reunesc, sâmbătă şi duminică, la Răşinari, la cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Brânzei şi al Ţuicii, în cadrul căruia vor fi degustate şi comercializate produse tradiţionale, transmite corespodentul Mediafax. Potrivit unui comunicat transmis, joi, de organizatori, Festivalul Brânzei şi al Ţuicii va avea loc sâmbătă şi duminică, la ieşirea din localitatea Răşinari, judeţul Sibiu. La festival sunt aşteptaţi cu produse tradiţionale producători din întreg judeţul Sibiu, dar şi din judeţele limitrofe. Pe parcursul celor două zile de festival se vor organiza standuri cu produse tradiţionale, iar pe scena festivalului se vor afla interpreţi de muzică populară şi ansambluri artistice din mai multe judeţe ale ţării. Înainte de deschiderea oficială a festivalului va avea loc, sâmbătă, de la ora 10.00, Târgul Producătorilor , organizat în cadrul proiectului ,,Resursele montane şi dezvoltarea durabilă”, finanţat în cadrul Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European. De la ora 15.00 se vor deschide standurile producătorilor şi vor putea fi degustate produse tradiţionale. Duminică se va pregăti, în cantităţi mari, “Bulzul festivalului”, produs tradiţional din mămăligă, brânză şi smântână, pentru a fi degustat de către toţi participanţii. Festivalul, ajuns la ediţia a VII-a, este organizat de Primăria comunei Răşinari şi Asociaţia Turismului Sibian în parteneriat cu Consiliul Local Răşinari, Asociaţia Judeţeană de Turism şi cu sprijinul Consiliului Judeţean, prin Centrul Creaţiei Populare "Cindrelul - Junii Sibiului".

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus