Sâmbătă,
18.05.2024
Parțial Noros
Acum
19°C

Mircea Dinescu da vin si carti. La Sibiu sau Bucuresti

Poetul Mircea Dinescu va lansa în această toamnă, la 60 de ani, un nou volum de poezii, intitulat "Femeile din secolul trecut". Dinescu spune că încă nu s-a hotărât unde va avea loc lansarea oficială: la Sibiu sau la Bucureşti. "Am să merg cu un camion de cărţi şi de vin şi o să dau autografe pe cărţile mele de poezie şi pe sticlele cu vin", a spus Mircea Dinescu, menţionând că nu este sigur dacă prima lansare va fi la Bucureşti sau la Sibiu. Volumul include 23 de poeme inedite, de dragoste, "scrise în ultimii doi-trei ani, unele uşor buruienoase, unele mai parodice, altele mai tragice şi mai metafizice, toate în vers clasic", a declarat miercuri, pentru Agerpres, nonconformistul poet.
Cartea va apărea la Fundaţia pentru Poezie "Mircea Dinescu", poetul anunţând că o va lansa în toate "oraşele mai importante din România". "Mulţi mi-au cântat prohodul. Că Dinescu nu mai scrie, că s-a lăsat de poezie. E-adevărat, nu am scris, am mai cochetat, aşa, uşor, cu poezia. Apoi am mai publicat poezii parodice în 'Plai cu boi', pe urmă m-am apucat să fac şi poezii un pic mai serioase", a spus Dinescu, apreciind că "Femeile din secolul trecut" e "o carte spectaculoasă", pentru că a "făcut-o" împreună cu "marele grafician Dan Erceanu şi a ieşit o chestie foarte tare".

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Om Bun

Acum 13 ani

Avem noroc ca mai sunt si baieti buni!
Raspunde

ion

Acum 13 ani

Pana una alta toaca banii publici la Cetate, bot in bot cu HUNOR SI MADAM UDREA! Sunt bani publici! Ar trebui sa stim pe ce sunt cheltuiti. De ce trebuie sa platim noi distractia lui Dinescu, umorile si ciolhanurile sale? Dinescu este milionar in euro, este actionar la zeci de firme, are fundatii peste fundatii, desfasoara activitati de mare cercetator in domeniul stiintei (cosmeticale, beri, vinuri, zguri industriale, aparare sa), prin firmele sale primeste milioane de la buget (prin constanta se ocupa si cu cartografierea zonei, tot pe bani publici), are vile in Bucuresti si in provincie, daca doreste nu are decat sa investeasca banii sai in aceste proiecte. Poate ne explica Dinescu si cum si pentru ce a primit premiile pe care le-a luat la Sevastopol si Moscova pentru descoperirile si inventiile sale! Nu de alta dar pana una-alta pare ca si-a insusit nemeritat munca unor oameni onesti! (accesati Coltul-condeierului Musca-la-arat)
Raspunde

CRISTINA

Acum 13 ani

Abia astept lansarea volumului de poezii dar sper sa ajunga cat mai repede si la Constanta
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus