Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

La Armax, criza e calcata in picioare


Producătorul de echipamente pentru industria de petrol şi gaze Armax Gaz Mediaş şi-a dublat afacerile în prima jumătate a acestui an, ajungând la 13,3 milioane de euro. Mai precis, afacerile firmei din Mediaş au crescut în prima parte a lui 2010 cu 32,8 milioane lei, de la 23, 4 la jumătatea lui 2009, la 56,2 mil. lei la jumătatea acestui an. Profitul firmei s-a dublat de asemenea, ajungând la 4,2 mil. lei, ca urmare a creşterii veniturilor din exploatare cu 97%, la 67,2 mil. lei (15,9 mil. euro), conform raportului semestrial al firmei, publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti. Creşterea se datorează câştigării unor contracte importante.
La începutul anului, Transgaz a scos la licitaţie un contract mai important, în valoare de 205,3 mil. lei (50 mil. euro), care a fost câştigat de Armax Gaz. În luna iulie, Armax a mai câştigat un contract cu Transgaz în valoare de 6,6 mil. lei pentru modernizarea unei staţii.
Armax Gaz Mediaş are un capital social de 60,4 milioane lei. Compania îşi va majora capitalul cu 964.000 de lei, la 61,3 mil. lei, în urma unei operaţiuni de majorare din luna iulie a acestui an. Atunci, firma strâns din subscrieri 1,4 milioane lei, 0,5 milioane din aceştia urmând să intre în rezerve.
Principalul acţionar al Armax Gaz Mediaş este omul de afaceri Mircea Vescan, cu 39,4 la sută din acţiuni, potrivit datelor Bursei de Valori Bucureşti. Firma avea, la finele săptămânii trecute, o capitalizare pe bursă de circa 87,6 milioane lei. În ultimul an, valoarea tranzacţiilor efectuate pe bursa din Bucureşti cu titlurile Armax a depăşit 65 milioane lei.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus