Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Apocalipsa Meteo prezisa la Sibiu: Fenomene meteorologice tot mai frecvente si mai violente!

"În România vor fi fenomene meteorologice tot mai frecvente şi mai violente", dar şi "precipitaţii de proporţii", aa anunţat astăzi Ia Sibiu Ion Sandu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie. Declaraţiile au fost făcute într-o conferinţă de presă la Sibiu, ocazionată de deschiderea celei de-a şasea Conferinţe Europene de Meteorologie, la care participă peste trei sute de persoane, specilişti în domeniu de pe cinci continente. Întrebat de ce în România au apărut, în ultimii ani, tot mai frecvent precipitaţii despre care statisticile spuneau că se înregistrează o dată la o sută - două sute de ani, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ioan Sandu, a spus că acestea sunt urmare a "efectului de seră". "Schimbările climatice din ultima perioadă sunt determinate de efectul de seră suprapus peste cauzele naturale ale încălzirii. În următorii ani ne putem aştepta la precipitaţii tot mai abundente, tot mai însemnate cantitativ. Fenomenele meteorologice care se vor înregistra vor fi din ce în ce mai violente şi mai frecvente", a spus Sandu.
Lucrările conferinţei despre meteorologie de la Sibiu au fost deschise de către Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, care a precizat că România s-a confruntat în ultimii cinci ani cu precipitaţii de amploare, care, potrivit statisticilor, nu erau aşteptate decât o dată la 100, 150 sau 200 de ani.
"În acest an, din 12 iunie până în 18 august, nu a existat nicio zi în care să nu avem cod galben, fie de caniculă, fie de ploi abundente. Din iulie suntem membri deplini ai unui sistem mondial de sateliţi care ne permite să prevedem astfel de fenomene cu puţin timp înainte ca ele să se producă, lucru care este foarte important. Acest sistem, chiar şi în acest an, a salvat vieţi, sate şi comunităţi, datorită faptului că putem să anunţăm din timp astfel de fenomene", a afirmat Borbely.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Georg

Acum 13 ani

IMPADURIRI, impaduriri, impaduriri. Si mers cu biczikelu\'...si pe jos. Cat mai putine masini... Fara Centrala Nucleara.. (proiectul definitivat de Videanu este CONTINUAT de urmasul lui, trebuia un asa-zis localnic sa faca treaba mai acceptabila local). Georg
Raspunde

sighian

Acum 13 ani

Ati pus cumva o poza din Marea Britanie?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus