Duminică,
28.05.2023
Partial Noros
Acum
11°C

Marginimea colecteaza selectiv si recicleaza tot

Primarul din Sălişte, Teodor Dumitru Banciu, a inaugurat în satul Amnaş, noua staţie de sortare a deşeurilor, investiţie de un million de euro, printr-un proiect Phare.

De această staţie vor vor beneficia 18.000 de locuitori, din 20 de localităţi din Mărginimea Sibiului. “Aici se vor aduce deşeurile presortate din cele 81 de locuri de colectare pe străzi, unde sunt deja amenajate câte trei containere speciale (sticlă, carton şi plastic). După ce se aduc deşeurile în staţia de sortare, acestea se vor sorta, se vor balota, iar baloţii respectivi vor fi valorificaţi. Această nouă societate comercială care a luat fiinţă la staţia de sortare are ca venit taxele de salubritate încasate de primărie de la populaţie şi de la societăţile comerciale. Deşeurile menajere, care nu se balotează se vor duce în depozitul de la Cristian. Cele trei maşini care colectează deşeurile şi le aduc la staţia de sortare de la Amnaş, pot aduce zilnic, câte zece tone”, a declarat primarul oraşului Sălişte.

În această staţie vor lucra în prima fază, 26 de persoane, urmând ca să mai fie angajate şi altele. “Vrem să extindem la anul staţia, pentru deşeuri din construcţii şi electronice. Deşeurile colectate în staţia de la Amnaş au început deja să fie valorificate. Deja s-a făcut prima livrare de balot de deşeuri din plastic, cu preţuri cuprinse între 0,80 de bani/kg până la 1,40 ron/kg, totul este în funcţie de culori. Ducem deşeurile deocamdată la firme din Sibiu, dar vrem să ducem deşeurile să le valorificăm printr-o firmă din Ungaria. Deja în oraşul Sălişte, localnicii şi turiştii au la dispoziţie containerele în care să arunce deşeurile selectiv”, a mai spus Teodor Banciu.

De luni, în Tilişca, Poiana, Jina, în toate satele din Mărginime vor fi distribuite containerele mari pentru plastic, sticlă şi hârtie, iar în fiecare gospodărie vor fi distribuite europubele. În total, se vor distribui 8.000 de europubele pentru gospodăriile sibienilor din Mărginime, fiecare europubelă cu capacitate de 120 de litri. Noua colectare selectivă a deşeurilor nu a dus la scumpirea taxei de salubrizare, care a rămas la 1,5 ron pentru fiecare ridicare de gunoi. Principala problemă rămâne însă prelucrarea deşeurilor în România, altfel le vom vinde deşeurile altora care ştiu să scoată banii.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

un amnasan

Acum 12 ani

dar drumul cand il asfaltati ca ne facem praf masinile?doar atat cerem nimic mai mult......
Raspunde

Dr. Vendel

Acum 12 ani

Se pare ca nu prea locuiti in Amnas.Drumul e super acum ,in comparatie cu ce era acum 2 luni.Se circula in regim de 70-80km/h.
Raspunde

Ioana

Acum 12 ani

Uite, dom\'le, daca se vrea, se poate! Nu traim intr-o tara necivilizata, ci doar intr-o tara in care sunt prea putini oameni dispusi sa puna maina sa faca ceva in loc sa se planga sau sa astepte spagile sa vina la ei. Bravo!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus