Sâmbătă,
20.07.2024
Partial Noros
Acum
30°C

Luati-va gandul, voi cei care mai credeati in ANL-uri anul acesta

 

Peste aproximativ două luni, 95 de medici, actori sau muzicieni din Sibiu ar fi trebuit să beneficieze de câte o locuinţă nouă, în blocul la care se lucrează pe strada Independenţei. Evident, nici gând să fie respectat termenul de finalizare.

 

După ani în şir în care scheletul de pe strada Independenţei, unde ar fi trebuit să fie ba maternitate, ba centru de imagistică, ba spaţii universitare, anul trecut decizia finală a fost luată: pe strada Independenţei vor fi amenajate 95 de locuinţe: 61 de garsoniere, 24 de apartamente cu câte două camere şi alte zece apartamente cu câte trei camere. Lucrarea a fost încredinţată prin licitaţie firmei Victor Construct din Botoşani, societate care, în ultimii doi ani, a câştigat sau a participat la câştigarea tuturor lucrărilor iniţiate de Agenţia Naţională pentru Locuinţe. Deşi, în caietul de sarcini inţial, lucrarea era prevăzută să dureze 24 de luni, cei de la Victor Construct au garantat prin licitaţie că vor termina totul în doar 12 luni, la un preţ de 7,94 de milioane de lei, mult mai mic decât cel calculat iniţial, respectiv 12,75 de milioane de lei.

Lucrările atribuite în noiembrie anul trecut, au început cu greu în primăvara acestui an. Peste vară, printre preocupările constructorului a fost şi aceea de a schimba termenul de finalizare. De la 16 noiembrie 2010, pe 16 mai 2011. Chit că pe plăcuţa de şantier, termenul scris este tot de 12 luni.

Aceeaşi firmă Victor Construct din Botoşani a fost angajată de aceeaşi ANL pentru ridicarea a patru blocuri cu câte 22 de apartamente în cartierul Reşiţa II. Locuinţe pentru tineri, cu una sau două camere, destinate închirierii. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în martie anul acesta, lucrările efective au început în aprilie şi ar trebui finalizate în 11 luni, respectiv până pe 7 martie 2011. Într-una din zilele trecute, pe şantier erau vreo cinci muncitori. Pe picior de plecare în pauza de masă. „Noi am termina până anul viitor. Dar dacă nu vin banii de la ANL?”, lămureşte unul dintre angajaţi. Deocamdată, la toate cele patru blocuri a fost terminat, în roşu, parterul. Cei cinci muncitori lucrau la îndreptarea unui maldăr de nisip şi la pregătirea cofrajelor pentru planşeul primului etaj al fiecărui dintre cele patru blocuri.

Din 2005 până în prezent, la Primăria Sibiu au fost depuse 1586 de cereri pentru locuinţe ANL, toate acestea nefiind rezolvate până în prezent. Datele sunt doar orientative, pentru că, anual, solicitanţii trebuie să îşi reînnoiască dosarele. Faptul că locuinţele medicilor, în primă fază, nu vor fi gata la timp sunt, deja, un semnal destul de prost. „Pentru ca tinerii să rămână în Sibiu, pe lângă locuri de muncă bine plătite, ei au nevoie de locuinţe. Acesta este al doilea motiv pe care, de fiecare dată, îl întâlnim în astfel de situaţii. Să sperăm că aceste locuinţe pentru medici, actori şi muzicieni vor fi gata, cel puţin, în primăvara anului viitor, altfel lucrurile sunt grave”, spune Mariana Fritzmann, preşedintele Comisiei Sociale din cadrul Consiliului Local Sibiu.

Toate locuinţele ANL care sunt în prezent în construcţie, vor primi chiriaşi prin intermediul administraţiei locale. Iar dacă aceste locuinţe nu sunt gata la timp, cel puţin din rândurile tinerilor medici vom asista la noi plecări în străinătate, avertizează Fritzmann.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

MUNTEANU C.

Acum 13 ani

CÂND SE VOR VINDE ŞI CELELALTE LOCUINŢE ANL CHIRIAŞILOR?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus