Miercuri,
28.10.2020
Ceata
Acum
6°C

Rusciorului, deschisa traficului. Si in fata, si in spate, santiere

15 Septembrie 2010 13:50

O porțiune din strada Rusciorului a fost redeschisă astăzi traficului: este vorba de cei 760 de metri cuprinși între intersecțiile cu strada Râului, respectiv strada Lungă. Însă atât zona podului Virola, cât și restul străzii Rusciorului, dincolo de intersecția cu strada Lungă (către strada Eschile), sunt în șantier.
Oricum, deschiderea traficului pe porțiunea inaugurată azi a fost rapid asaltată de mașini. ”Este un tronson suficient de important pentru a-i dedica acest moment. În ansamblu, sunt mulțumit de cum au lucrat ambele firme (Energie Termică și Geiger – n.r.)”, a declarat la deschiderea străzii primarul Klaus Johannis.
Strada Rusciorului a beneficiat de lucrări de refacere în cadrul cărora au fost refăcute reţele, precum şi întregul sistem rutier. Suprafaţa carosabilă şi trotuarele au fost reabilitate în întregime. S-a refăcut carosabilul în regim de trafic greu, în suprafaţă de aproximativ 15.000 mp, dar şi trotuarele, acestea fiind prevăzute cu rampe pentru accesul persoanelor cu handicap locomotor. În plus față de contractul inițial, au fost executate și două sensuri giratorii – cel de la intersecția cu strada Lungă și, respectiv, cu strada Râului.
Contractul pentru reabilitarea reţelelor de apă şi a carosabilului pe strada Rusciorului a fost atribuit prin licitaţie publică deschisă societăţii Energie Termică, în asociere cu Geiger SRL. Valoarea contractului pentru ambele tronsoane de stradă (primul tronson – de la intersecţia străzii Râului cu strda Lungă şi al doilea tronson – de la intersectia străzii Lungă cu strada Eschile) este de 7.321.279,66 lei (inclusiv TVA), informează Primăria Sibiu.

Încă un sens giratoriu. Posibil

Zona Târgul Fânului nu va deveni una lejeră traficului în viitorul apropiat. După înlocuirea reţelelor de canalizare, urmează lucrările aferente reţelelor de apă. Prin urmare, praful şi intersecţia nesemaforizată între străzile Târgul Fânului, Malului şi Viitorului vor rămâne o constantă. Până când aceste lucrări nu vor fi finalizate, nu va fi deschisă circulaţia nici pe Podul de piatră, din prelungirea străzii Gladiolelor. „Podul nu are nevoie de reabilitări. Dar, după deschidere, pe el se va circula în sens unic”, a spus primarul Johannis. Sensul de circulaţie va fi dinspre Malului spre Râului.
În fine, în intersecţia din faţa fostei fabrici Libertatea, unde se întâlnesc străzile Malului, Târgul Fânului şi Viitorului, semafoarele au fost dezafectate. „Studiem posibilitatea amenajării unui nou sens giratoriu. Dar, asta, după finalizarea lucrărilor, ceea ce nu se va întâmpla în acest an”, a declarat viceprimarul Virgil Popa.

 

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

sibian

Acum 10 ani

Bun asa!
Raspunde

K.Samuel

Acum 10 ani

Foarte bine, insa o sa fie distrusa daca nu scoatem traficul greu din oras!<br><br> Mai ales sensurile giratorii, in care parca vad cum o sa se roteasca tirurile, sapand santuri in asfalt.
Raspunde

tudor

Acum 10 ani

tot cu o banda pe sens. excelent!
Raspunde

Transira

Acum 10 ani

A inaugurat, de dragul pozelor, o jumatate de strada. Nu va mai lasati imbatati cu iohannisiac!
Raspunde

sa

Acum 10 ani

tot nu intel;eg de ce trebuie sa faca inaugurari si circ,cand de fapt intr-o tara civilizata de unde pretinde ca provine e o datorie sa faci o strada si sa lasi opinia publica sa te laude nu sa-ti atragi laudele .Dar celelalte sute de strazi varza?!
Raspunde

Lu

Acum 10 ani

De acord cu Samuel. Pacat ca au dat drumul din nou traficului greu pe Rusciorului. Ar fi putut astepta cu inaugurarea pana cand e gata centura, sau sa interzica traficul greu si sa-l lase in continuare pe traseul deviat. Pacat ca nu au fost concepute din capul locului si niste piste de biciclete...
Raspunde

me

Acum 10 ani

sa lase traficul greu pe gladiolelor. aceasta strada se preteaza mai bine la asa ceva.
Raspunde

Lu

Acum 10 ani

Si inca ceva, de data asta pentru Turnul Sfatului. Erau mai interesante niste poze in detaliu cu strada in sine...bordurile, calitatea asfaltului, sensurile giratorii, intersectiile. Toata lumea stie cum arata Johannis si ce masina are. Dar mai sunt unii care poate nu apuca sa vada strada in viitorul apropiat. Si acuma ca au dat drumul si la tiruri, ati fi putut face o frumoasa comparatie inainte/dupa, sa vedem cat timp rezista strada in conditii de trafic greu...
Raspunde

K.Samuel

Acum 10 ani

@sa: tu nu intelegi pentru ca esti prea prost. @Lu: in sfarsit , te-ai mai desteptat si tu vreo doi milimetri. A contribuit la aceasta revelatie a ta si cele doua mui cu care te-am hranit azi dimineata.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus