Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

A venit aprobarea: 40 de strazi nou reabilitate in Sibiu si un pod peste Cibin in prelungirea strazii Neculce

Administrația Sibiului a primit avizul necesar de la Ministerul Finanțelor pentru contractarea unui nou împrumut în valoare de 11,5 milioane de euro, de la BERD. Împrumutul a fost aprobat de Consiliul Local Sibiu încă din ianuarie anul acesta, dar nu a putut fi solicitat în lipsa unui aviz emis de Comisia pentru împrumuturi locale, din cadrul Ministerului Finanțelor. Avizul a fost solicitat încă din luna februarie a acestui an, dar a sosit abia acum două săptămâni.
”Termenul pentru semnarea contractului de împrumut cu BERD a fost stabilit pe 19 octombrie. Apoi, în Consiliul Local Sibiu vor fi stabilite pachetele de străzi care să intre în reabilitare. Acestea vor fi scoase la licitație, astfel încât în primăvara anului viitor să poată începe lucrările”, a anunțat Klaus Johannis, primarul Sibiului.
Pe lângă cele aproximativ 40 de străzi (numărul va fi stabilit în urma licitațiilor, care vor indica ce sume rămân disponibile), administrația va scoate la execuție și un nou pod peste râul Cibin. Acesta va fi în continuarea străzii Neculce.

Credit pe zece ani

Împrumutul de la BERD va fi luat pe următorii 10 ani, cu o perioadă de graţie de trei. Însă condiţiile definitive de creditare vor fi stabilite de abia după semnarea acordului de prefinanţare.
Cele 11.5 milioane de euro se vor adăuga celor peste 50 deja împrumutate de municipalitatea sibiană de la diferite bănci. Cu toate aceste împrumuturi, gradul de îndatorare al Sibiului se apropie de 20%. BERD este cel mai important creditor al Sibiului, cu 25 de milioane de euro, fără să luăm în calcul şi acest credit. Locuinţe sociale în Sibiu au fost construite prin bani împrumutaţi de la BRD, circa 10 milioane de euro. Cele mai recente împrumuturi, în valoare cumulată de 90 de milioane de lei, au fost luate de la Dexia Kommunal Credit iar banii au fost investiţi în Aeroportul Sibiu, o investiţie comună a Primăriei şi Consiliului Judeţean Sibiu.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Eu

Acum 13 ani

Super
Raspunde

liu

Acum 13 ani

la toti ni\' greu dar fara bani nu se poate face nimic ( auzi boc? unde-s banii de la FMI)
Raspunde

sib

Acum 13 ani

era interersant sa stim macar in mare care strazi se intentioneaza sa se reabiliteze
Raspunde

un sibian

Acum 13 ani

Felicitari! O sa aflam si strazile...probabil in cursul lunii octombrie.
Raspunde

Ina

Acum 13 ani

Chiar daca unii (portolalii)nu sunt de acord cu Iohanis,uite ca daca vrea poate,felicitari.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus