Joi,
01.12.2022
Innorat
Acum
3°C

Prima expozitie de la Sibiu cu ventilatoare, mingi ude si momente stanjenitoare

Chişinău – Sibiu - Brăila este expoziţia personală prin care Pavel Brăila își face intrarea în Sibiu, una cu un grai total diferit față de cel al artiștilor clasici. Pavel Brăila a prezentat trei insatalaţii video – “Fresh News”, “Kick Off” şi “Chişinău - un oraş dificil de pronunţat”, la Galeria de artă contemporană, unde expoziția va rămâne până pe 24 octombrie. În lucrarea “Fresh News”, artistul a urmărit şi selectat momentele de tăcere, atât de rare şi stânjenitoarele, ale mai multor prezentatori de ştiri, pe care le-a proiectat în conjuncţie cu un cerc format din 20 de ventilatoare pornite.
“Kick Off“ este un concept diferit - artistul loveşte o minge udă de o uşă de pe care s-a dus vopseaua, amintind de jocul copilăriei. După câteva momente camera de luat vederi este cea care loveşte mingea şi instantaneu imaginea dispare. “Chişinău - un oraş dificil de pronunţat” este o culegere de fragmente de viaţă din Moldova, fragmente care încearcă să fie documentaţia pentru o nouă istorie a Moldovei.
”Mi s-a propus să expun la Sibiu de către curatorul Galeriei de Artă Contemporană a Muzeului Naţional Brukenthal, Anca Mihuleţ, în urmă cu doi ani. Eu atunci eram implicat în alte proiecte, dar acum câteva luni m-am decis să dau curs invitaţiei. Am vrut să aduc ceva deosebit la Sibiu pentru că prefer oraşul acesta Bucureştiului. Majoritatea contemporanilor noştri sunt victime ale războiului mediatic. Am vrut să atrag atenţia asupra acestui lucru. Să transmit faptul că suntem sătui de dezinformare, lumea vrea pur şi simplu linişte. Iar lucrările mele sunt pentru a medita la aceasta linişte de care omul are nevoie”,  povesteşte artistul.
Pavel Brăila este unul dintre cei mai cunoscuţi artişti din Republica Moldova. Printre  lucrări cele mai cunoscute se numără şi ”Lucru”, ”Shoes for Europe”, ”Viermele” , ” Servicii speciale” şi ” Unde? Unde Undeva? ”.     

Foto: www.derwesten.de
 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

tudor

Acum 12 ani

unde? cand? cum?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus