Miercuri,
28.10.2020
Ceata
Acum
4°C

Trei noi sensuri giratorii. Doua dintre acestea pe str. Targul Fanului

15 Octombrie 2010 02:27

Două sensuri giratorii la un capăt și la celălalt, legate printr-o insulă verde de departajare a sensurilor sunt noutățile propuse pentru refacerea străzii Târgul Fânului. Alături de Abatorului și Nicolae Teclu, strada a fost săpată la mare adâncime pentru schimbarea rețelelor de apă și canalizare, lucrări ce se vor încheia săptămâna aceasta.
Refacerea carosabilului va intra în sarcina DPC. ”Lucrările vor consta în aşternerea unui nou strat de balast, piatră spartă şi asfalt. Pe porţiunea dintre strada Ocnei şi strada Viitorului va fi amenajată o insulă verde de departajare a sensurilor de mers cu o lăţime de doi metri.  De asemenea, municipalitatea a aprobat şi dispus amenajarea a două noi sensuri giratorii: unul la intersecţia cu strada Viitorului şi unul la intersecţia cu strada Nicolae Teclu”, anunță Primăria Sibiu într-un comunicat de presă.
În urma lucrărilor din zonă, semafoarele din intersecția cu strada Viitorului au fost demontate, circulația în zonă fiind destul de greoaie. Tocmai de aceea, în scenariul cel mai pesimist al Primărie, în acest an va fi terminat asfaltul care scoate traficul greu ce vine de pe strada Nicolae Teclu, alături de sensul giratoriu de la intersecția cu strada Viitorului. ”Acesta este scenariul minimal. Optimal, toate lucrările vor fi încheiate în acest an”, a calculat primarul Sibiului, Klaus Johannis. Odată cu finalizarea lucrărilor în zonă va fi deschisă circulația și pe Podul de piatră, în regim de sens unic.

Al treilea nou giratoriu, în teste

Primăria va finanța și amenajarea unui sens giratoriu la intersecţia Calea Şurii Mari şi drumul Ocnei. Iniţial, acesta va fi marcat prin elemente de plastic pentru a analiza efectele acestuia în trafic.
„În ultima perioadă au fost efectuate o serie de lucrări în această zonă care are o dinamică crescută rezultată din deschiderea unui magazin mare, din faptul că este situată în zona viitoarei centuri ocolitoare, dar şi din faptul că este o rută de trafic greu. De aproximativ o lună traficul greu a fost deviat prin Blaj, datorită lucrărilor care se efectuează la podul de la intrarea în oraşul Alba Iulia. Din acest motiv intrarea în Sibiu dinspre Mediaş a fost suprasolicitată în ultima perioadă şi a necesitat şi din partea noastră o atenţie mai mare”, spune primarul Johannis, într-un comunicat de presă.

 

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

PICU

Acum 10 ani

Ar trebui un giratoriu si in intersecia Lomonosov cu Justitiei si Scoala de Inot.
Raspunde

nelu

Acum 10 ani

ar trebui un giratoriu si la intersectia Calea Surii Mari cu Parului si Caprioarelor
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus