Joi,
26.01.2023
Innorat
Acum
-0°C

Proiect de 2,6 milioane de euro pentru reabilitarea Spitalului de Psihiatrie din Sibiu

Directorul ADR Centru, Simion Creţu, şi preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Martin Bottesch, au semnat, marţi, contractul de finanţare din fonduri europene a proiectului de reabilitare a Spitalului de Psihiatrie "Dr. Gheorghe Preda" din Sibiu, în valoare totală de 2,6 milioane de euro.

Directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru, Simion Creţu, şi preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Martin Bottesch, au semnat contractul la sediul CJ, în prezenţa directorului spitalului, dr. Radu Moldovan, transmite corespondentul Mediafax. Potrivit semnatarilor contractului de finanţare, valoarea totală a proiectului este de 2,6 milioane de euro, din care două milioane de euro sunt fonduri nerambursabile. În cadrul proiectului, care are o durată de implementare de 16 luni, vor fi modernizate, mobilate şi dotate cu aparatură de specialitate cele trei ambulatorii ale spitalului: psihiatrie adulţi, psihiatrie şi neurologie copii, dar şi cel de recuperare neuropsihomotorie a copiilor.

Potrivit directorului spitalului, dr. Radu Moldovan, lucrările se vor realiza fără întreruperea activităţii. "Vin copii foarte mulţi şi din judeţele alăturate, mai ales în ambulatoriul de recuperare neuromotorie. Numărul lor se înmulţeşte continuu, de aceea am cerut şi aparatură nouă, pentru că acum se pune foarte mult accent pe recuperare. Aici facem tratamente în regim de ambulatoriu, copilul vine, se tratează şi apoi pleacă acasă, locurile din spital şi din secţii rămân astfel pentru cei care vin din afară şi nu pot face naveta. Noi ne-am pregătit deja, iar ambulatoriile funcţionează în regim de cameră de gardă şi deja au fost mutate. Am aranjat în aşa fel încât activitatea să meargă în continuare", a declarat Radu Moldovan, după semnarea contractului de finanţare.

Potrivit directorului ADR Centru, Simion Creţu, acesta este cel de-al 21-lea contract de finanţare semnat în judeţul Sibiu, suma totală solicitată de către autorităţile contractante fiind de 60 de milioane de euro.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus